Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Yılmaz: Erdoğan’ın mitingleri Anayasa’ya ve yeminine aykırı

MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü sıra adayı Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde ‘toplu açılış’ adı altında mitingler yapmasının Anayasa’ya ve TBMM’deki yeminine aykırı olduğunu söyledi....

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP’li Yılmaz: Erdoğan’ın mitingleri Anayasa’ya ve yeminine aykırı
MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü sıra adayı Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde ‘toplu açılış’ adı altında mitingler yapmasının Anayasa’ya ve TBMM’deki yeminine aykırı olduğunu söyledi. Yılmaz, Adana’da 29 Mayıs’taki Vatan Partisi’nin mitinginin iptal edilip, aynı tarihte İstasyon Meydanı’nın Erdoğan’a tahsis edilmesinin de hukuksuz olduğunu belirtti. Yılmaz, anket sonuçlarının şu anda MHP’nin Adana’da 6 milletvekili çıkaracağını gösterdiğini vurgulayarak, "MHP, Adana’da bir kez daha tarih yazacak." dedi. Yılmaz, Belediyeevleri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili, "Pazar yeri için referandum yapıyor. Madem öyle, 17 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşümü de referanduma götürsün, kararı halk versin." görüşünü dile getirdi.

Seyfettin Yılmaz, Akdeniztürk TV’de canlı yayınlanan Sürmanşet Programı’nda Yüksel Evsen’in konuğu oldu. Ülke ve kent gündemine dair soruları cevaplayan Yılmaz, seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘toplu açılış’ adı altında mitingler yapıp, AKP’ye 400 milletvekili istemesini sert dille eleştirdi. Yılmaz, Adana’da 29 Mayıs’taki Vatan Partisi mitinginin iptal edilip, İstasyon Meydanı’nın Cumhurbaşkanı’na tahsis edilmesiyle ilgili İl Seçim Kurulu Kararı’nın da hukuksuz olduğunu belirtti.

‘HDP MİTİNGİYLE ÇAKIŞINCA BİZ MİTİNGİMİZİ İLERİ TARİHE ALDIK’

Yılmaz, "MHP olarak 17 Mayıs’ta Adana’da miting yapmak için Seyhan İlçe Seçim Kurulu’na başvurduk. O tarih için daha önceden HDP’nin başvurusu olduğu gerekçe gösterildi ve başvurumuz reddedildi. Biz bu karara saygı gösterdik ve mitingimizi 4 Haziran’a yapmaya karar verdik. Şimdi aynı ilçe seçim kurulu, 29 Mayıs’ta Vatan Partisi miting yapacağı için valilik başvurusunu reddetmiş. Bu kararı da İl Seçim Kurulu iptal edip, meydanı Cumhurbaşkanı’na tahsis etti. Şimdi bu hak mıdır, adalet midir?" diye sordu.

SÖZLÜ’YE TAM DESTEK VERDİ

‘Cumhurbaşkanı seçimden sonra gelsin, en güzel şekilde ağırlarız’ diye Erdoğan’ın seçim öncesi Adana’ya gelmesine karşı tavır koyan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye de destek veren Yılmaz, tepkisini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanı, TBMM’deki yemininde sadık kalmalı. ‘Bütün partilere eşit mesafede olacağıma, devletin kurum ve kuruluşlarının uyum içinde çalışmasını sağlayacağıma ve tarafsız olacağıma, namusum ve şerefim üzerine ant içerim’ diye yemin eden Cumhurbaşkanını milli iradeye saygımızdan, Genel Başkanımız ve MHP grubu olarak esas duruşta dinleyip, alkışladık. Ama seçim sürecinde devletin imkanlarıyla mitingler yapıp, AKP’ye 400 milletvekili istiyor. Muhalefet partilerine ağza alınmayacak hakaretler yağdırıyor. Adana’da aynı şeyleri söyleyecek. Gittiği yerlerde, açılış adı altında yaptığı mitinglerde daha önce açılan yerleri tekrar tekrar açıyor zaten. Adana’da neyi açacak çok merak ediyorum?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.