Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Yılmaz: Afyonkarahisar yaşanabilir iller sıralamasında 58'inci sırada

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’ın yaşanabilir iller sıralamasında 58’inci sırada olduğunu söyledi.     Afyonkarahisar’da yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıyan Yılmaz, iktidarın...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP'li Yılmaz: Afyonkarahisar yaşanabilir iller sıralamasında 58'inci sırada
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’ın yaşanabilir iller sıralamasında 58’inci sırada olduğunu söyledi.

    Afyonkarahisar’da yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıyan Yılmaz, iktidarın Afyonkarahisar’a gereken önem ve desteği vermediğini ileri sürerek hizmetlerin hak edilen noktada olmadığını belirtti. Yılmaz, Afyonkarahisar yaşayan insanların ekseriyetinin tarımdan ve tarıma dayalı sanayiden geçimini temin ettiğini, son zamanlarda tarım sektörünün sıkıntılarından, olumsuzluklarından da çok fazla etkilenen ilin halen göç veren iller arasında olduğunu ifade etti. Yılmaz, ekonomik, sosyal, kültürel ve çevre kriterlerine göre yapılan değerlendirmelere göre yaşanılabilir iller arasında 58. sırada olduğunu kaydetti.

    Kemalettin Yılmaz, “2002 yılında 7 milletvekilinden 6’sını,2007 yılında 7 milletvekilinden 5’ini AKP’den seçerken göç nedeni ile nüfusu azalınca milletvekili sayımız 7’den 5’e düşmüş ve de 2011 seçimlerinde de 5 milletvekilliğinde 3’ünü iktidar partisine vermiştir. Bunlardan bir milletvekili de hükümet üyesidir. İktidara bu denli desteğine rağmen, hak ettiği hizmeti alabilmiş değildir.” dedi.

    Halen 8 bin 500 öğretmen norm kadrosunun bin 270 tanesinin boş olduğunu belirten Yılmaz, bin 300 civarında derslik açığı olduğunu anlattı. İşsizler ordusundaki artışların devam ettiğini ifade eden Yılmaz, “Nüfusu 2000’in altına düştüğü için tam 49 belediye köye dönüştürülmüştür ve insanlarımız doğdukları toprakları terk etmeye zorlanmış adeta cezalandırılmışlardır. 5084 uygulamaları maalesef iyi yönetilememiş, hizmet sektörü ile yetinilmiş üretim ve istihdam odaklı yatırımlar Afyonkarahisar'ı tercih etmemişlerdir. Bu yüzden pek çok insanımız mağdur olmuştur. Kapanan iş yerleri her geçen gün artmakta, işsizler ordusuna her gün yenileri eklenmektedir. Emirdağ – Bolvadin – Çay - Çöl Ovası ve Dinar Porsuma Kavşağı'na kadar olan yolun trafik yük hacmi her geçen gün artmakta, mal ve can kaybına sebebiyet vermektedir. Bu yol acilen duble yola dönüştürülmelidir. Yine şehrimizi Isparta ve Antalya ya bağlayan alternatif yollardan olan Afyon Şuhut yolunun da duble yol yapılması hem Şuhut ilçemize ulaşımı kolaylaştıracak hem de bu bölgede ekonomik hareket yaratacaktır.” diye konuştu.

    Kapatılan Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Bölge Müdürlüğü binaları ve lojmanlarının şehrin ortasında hala akşamcıların, bağımlıların mekânı olmaya devam ettiğini ifade eden Yılmaz, müjdelerle temeli atılan müze inşaatına tam 7 aydır çivi çakılmadığını inşaatın akıbetinin tüm Afyonlular tarafından merak edildiğini dile getirdi. Yılmaz, şunları söyledi; “Yıllardır atıl duran olimpik yüzme havuzu tam bir rezalet örneği. Boşaltılan eski hastane binaları da bakımsızlık ve sahipsizlikten nasibini almaktadır. Tam bir özelleştirme rezaleti yaşanan Çay- Seka Fabrikasının yerinde yeller esiyor. Hurda demirleri bile sökülmüş, 3-5 metruk binadan başka hiçbir şey kalmamıştır. Bolvadin ilçemizde bulunan ve ülkemizin tek alkaloit fabrikası acilen çağdaş teknolojiler ile donatılmalıdır ve boşa giden atılan alkaloitlerde insanlığın ve ilaç sektörünün hizmetine sunulmalıdır."

    Yılmaz, Bayat, Başmakçı, İhsaniye, Çobanlar, Sultandağı, Hocalar ilçelerindeki resmi kurumların, adliyelerin, askerlik şubelerinin kapatılarak hizmet alınmasına engel olunduğunu kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.