Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li İsmet Büyükataman: AKP, üniversiteleri PKK’ya teslim etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, son zamanlarda üniversitelerin karıştırılmak istendiğine dikkat çekerek, “AKP, üniversiteleri PKK’ya teslim etmiştir. Biz devletin üniversitesini ülkemizin...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, son zamanlarda üniversitelerin karıştırılmak istendiğine dikkat çekerek, “AKP, üniversiteleri PKK’ya teslim etmiştir. Biz devletin üniversitesini ülkemizin gençlerine emanet edeceğiz.” dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, üniversite gençliğine hitap ederken; “Türkiye üzerinde hesap yapanların yöneleceği ve istismar etmeyi düşüneceği en önemli kaynağın üniversite gençliği olduğu yaşadığımız ve ağır bedeller ödediğimiz tecrübelerimizle sabittir.” dedi.

1970 ve 1980 döneminde dizginlerinden boşanan gerilim ortamının acı hatıraları tazeliğini koruduğunu aktaran Büyükataman, “Türkiye 12 Eylül öncesi karşı saflarda toplanmanın, ikiye bölünmenin ve düşmanca tutumların ceremesini çok çekti. Bugün ülkemizi her seviyede yönetenlerin büyük bir bölümü bu kara döneme şahit oldular, Türkiye’nin uçurumun kenarına nasıl getirildiğini yaşayarak gördüler.” dedi.

Üniversiteye eğitim amacı dışında sızanlara dikkat etmek gerektiğinin altını çizen MHP’li Büyükataman, öğrencilere dersleri ile ilgilenmelerini tavsiye ederken, “Üniversiteler toplumsal sistemin barometresidir. Düzgün işleyen, refah ve güvenlik içinde bulunan bir toplumda üniversiteler istikrar içinde bulunur. Son yarım asırlık deneyimlerimiz üniversitelerdeki kaynamanın hayra alamet olmadığını gösteriyor. Bildik, tanıdık ve şablon haline gelen malum kısır döngü içinde bugüne kadar; önce sokaklar ve üniversiteler karışmış ve karıştırılmıştır. AKP üniversiteleri PKK’ya teslim etmiştir. Biz devletin üniversitesini ülkemizin gençlerine emanet edeceğiz.” şeklinde konuştu.

MHP’li İsmet Büyükataman, üniversitelerini eğitim yuvası olarak işlev görmesi ve gençlerin gelecek kaygısı yaşamaması için gençlerden de destek istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.