Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Günal:Turizm sektöründe başsızlık ve koordinasyonsuzluk sorunu var

MHP Antalya Milltetvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, turizm sektöründe yıllardır kangren haline gelmiş sorunların olduğunu çözüm için köklü bir neşter vurmanın zamanının geldiğini söyledi.     Antalya'da her yıl sezon...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP'li Günal:Turizm sektöründe başsızlık ve koordinasyonsuzluk sorunu var
MHP Antalya Milltetvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, turizm sektöründe yıllardır kangren haline gelmiş sorunların olduğunu çözüm için köklü bir neşter vurmanın zamanının geldiğini söyledi.

    Antalya'da her yıl sezon bitiminde 200 bine yakın turizm sezonu çalışanının 5 ay yeni sezon açılıncaya kadar açıkta kaldığını belirten Günal, turizm sektöründe en önemli sorunun başsızlık olduğunu koordinasyon eksikliği olduğunu kaydetti.

    Milletvekili Günal, Antalya'nın Manavgat ilçesinde turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar üzerine açıklamada bulundu. Turizm Çerçeve Kanunu çıkmadan sektörün sorunlarına palyatif olarak çözüm bulmanın imkansız olduğunu belirten Günal, "Turizm sektöründe başsızlık ve koordinasyonsuzluk var. Otelciden, tur operatörüne, tur operatöründen seyahat acentelerine, seyahat acentesinde hizmet sektörüne kadar birbiri arasında kopukluk ve koordinasyonsuzluk var. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçe görüşmesinde hep gündeme getirdik. Lakin bakanlık hep kulak ardı etti. " diye konuştu.

    KIYI BANDINDA BİTİŞİK DÜZEN OTEL YAPMAYA SON VERİLMELİ

    Turizm planlaması yapılmadığı için kıyı kenar bandında ruhsat alan herkesin otel yaptığını anlatan Günal, bununda rakip ülkelere göre yatak fiyatlarının yarı yarıya düşük satmak zorunda bıraktığını söyledi. Günal, turizm sektörünün temel sorunlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:"Planlama yapılmadığı için ruhsat alan herkes kıyı bandında otel yapıyor. Gece kondu yapar gibi bitişik düzen oteller var. Bunun bir düzenlemesi yapılması lazım. Gece kondu yapar gibi otel yapılmaması gerekir. Bunun bir planlaması yapılarak sağlık, eko, spor, kongre, golf ve alternatif turizm göre konaklama tesisi yapılmalı. Antalya bölgesinde her yıl yatak sayısı artmasına karşı turizm gelirleri düşüyor. Yatak sayısı artarken turizmde rakip ülkelere göre düşük fiyatta yatak satmak zorunda kalınıyor. Turizmde planlama şart. Turizm planlaması yapılmadan sorunlara köklü çözüm bulunmaz. Palyatif çözümlerle sorunlara köklü neşter vuramayız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.