Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP İl Başkanı Erdem: Öğretmenliğe saygınlığını yitirttiler

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, siyasi iktidarın yanlış eğitim politikaları uyguladığını belirterek “Öğretmenlik mesleği birçok ülke de ön sırada olan bir meslek ve ön sırada olması gereken bir meslek ama maalesef bizde o saygınlığı...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP İl Başkanı Erdem: Öğretmenliğe saygınlığını yitirttiler
MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, siyasi iktidarın yanlış eğitim politikaları uyguladığını belirterek “Öğretmenlik mesleği birçok ülke de ön sırada olan bir meslek ve ön sırada olması gereken bir meslek ama maalesef bizde o saygınlığı yitirttiler” dedi.

Malatya’da eğitim fakültelerini bitirdikleri halde atanamayan öğretmen adayları MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. MHP İl Başkanlığı Toplantı Salonu’nda Erdem ve yönetim kurulu üyeleriyle biraraya gelen öğretmen adayları 14 Mart’ta Ankara Kızılay Meydanı’nda gerçekleştirilecek eylem için destek istedi.

MHP il Başkanı Erdem, ziyarette yaptığı konuşmada, kendisinin de bir eğitimci olduğunu anımsatarak atanamayan öğretmen adaylarının sıkıntılarını en iyi kendisinin anladığını ifade etti. MHP’nin birçok il başkanının eğitimci olduğunu anlatan Erdem, şöyle devam etti: “Milliyetçi hareket partisinin temelin de eğitim var. Temelin de öğretmen var. Şuan da birçok teşkilatlarımızda öğretmen arkadaşlarımız görev almaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi, öğretmenlere güvenip teşkilat teslim ediyorsa öğretmen arkadaşlarımızı sahiplenmek zorundadır. Bizim birçok il başkanımız öğretmen kökenlidir. Genel merkezimiz parti teşkilatını öğretmenlere teslim ederken öğretmenlik mesleğine sahip çıktığını göstermektedir.”

Son yıllarda öğretmenlerin görevlerinin sadece ‘öğretmekle’ yeterli görüldüğü bir dönem yaşandığını vurgulayan Erdem, “Öğretmenin sadece öğretmekle yeterli kılındığı bir dönem yaşıyoruz. Eğitim yok. Eğitim olmayınca toplumdaki her türlü olumsuz şeyler maalesef günümüz şartlarında artık ayyuka kadar çıkmıştır. Uyuşturucudan tutunda kadına şiddet toplumda ki stresin hepsinin kaynağı eğitimsizliktir. Eğitimde zafiyet gösterirsek toplumun geleceği nokta bu. Öğretmenleri öyle bir hale getirdiler ki bizim dönemizdeki öğretmenle günümüz öğretmeni bir değil. Arada çok büyük bir zaman da yok. Mezun olup da hala bir umutla görev bekleyen arkadaşlar, şuan ekonomik yönden belli bir sıkıntı içindiler. Göreve geldiklerinde de böyle bir sıkıntıyla karşılaşmaya devam edecekler. Öğretmenlik mesleği birçok ülke de ön sırada olan bir meslek ve ön sırada olması gereken bir meslek ama maalesef bizde o saygınlığı yitirttiler. MHP diğer partiler gibi sadece bunu dille söyleyip peşine düşmeyen sadece seçim atmosferi içerisinde vaatler söyleyen bir parti değildir. Demokratik talepleriniz için sonuna kadar sizin yanınızdayım.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.