Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP İl Başkanı Baş: Basın üzerinde hukuk ayaklar altına alınarak baskı kuruluyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, basının üzerindeki sansürün kaldırıldığının ilan edilmesinin ardından bir asır geçmesine rağmen hala ülkemizde basının tam anlamıyla özgür olmadığını söyledi. MHP...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP İl Başkanı Baş: Basın üzerinde hukuk ayaklar altına alınarak baskı kuruluyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, basının üzerindeki sansürün kaldırıldığının ilan edilmesinin ardından bir asır geçmesine rağmen hala ülkemizde basının tam anlamıyla özgür olmadığını söyledi.

MHP İl Başkanı Baş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. İl Başkanı Yusuf Baş, 24 Temmuz 1908’de basın üzerindeki sansürün kaldırılmasının 107’nci yıl dönümünde yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşlarında görev alan çalışanların ‘Basın Bayramı’nı kutladı.

Büyük fedakarlık göstererek her türlü zorluk ve baskılara rağmen, bu önemli görevin üstesinden gelen basın mensuplarının üzerindeki antidemokratik tutumlara son verilmesini isteyen Baş, demokrasinin hızla gelişmesi, doğru, yansız ve hızlı biçimde haber verilebilmesi için, basının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

'HERKESİN BİLDİĞİ ‘ALO FATİH’ SKANDALI HAFIZALARIMIZDA'

Başkan Yusuf Baş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı olan basın, şeffaf yönetim anlayışının temel yapı taşlarındandır. Basın, vatandaşlarla devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi son derece önemli görevler üstlenmektedir. Üzüntüm şudur ki; basın üzerindeki sansürün kaldırıldığının ilan edilmesinin ardından bir asır geçmesine rağmen hala ülkemizde basının tam anlamıyla özgür olduğundan söz etmek maalesef mümkün değildir. Özellikle iktidar, yazılı, görsel ve işitsel basın üzerinde devletin imkanlarını kullanarak ve hukuku ayaklar altına alarak inanılmaz bir baskı oluşturmuştur. Herkesin bildiği ‘Alo Fatih’ skandalı hafızalarımızda canlılığını hala korumaktadır. Tüm dünyanın özgür basının oluşması için çalıştığı günümüzde, Türk Milletini derinden yaralayan, basın hürriyetine en ağır darbeyi vuran ve adını havuzda toplanan rüşvetlerle kurulması sonucu alan ‘Havuz Medya’sının yayın politikaları ortadadır. Vergilerimizle faaliyet gösteren TRT’nin durumu herkesçe malumdur. Demokrasinin mihenk taşı olan basın, başta ülkemizin gelişmesi, meslek onur ve haysiyetinin korunması, doğru ve tarafsız haber vermesi için tüm baskılardan arındırılmalıdır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.