Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP, AK Partililerin dağıttığı 80 gramlık kahveleri toplattırdı

MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nın seçim öncesi vatandaşları etkileyebilmek amacıyla 80 gramlık kahve dağıtmasına tepki gösterdi. İl Başkanı Kaya, AK Parti İl Başkanlığı'nın kahve dağıtımını...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2015 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP, AK Partililerin dağıttığı 80 gramlık kahveleri toplattırdı
MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nın seçim öncesi vatandaşları etkileyebilmek amacıyla 80 gramlık kahve dağıtmasına tepki gösterdi.
İl Başkanı Kaya, AK Parti İl Başkanlığı'nın kahve dağıtımını yargıya taşıdı.

AK Partililerin, seçmeni etkilemek için kahve dağıtımına İlçe Seçim Kurulundan yasak geldiğini belirten Kaya, "AKP Antalya İl Başkanlığı tarafından seçim promosyonu olarak dağıtılan kahvelerin Seçim Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle MHP tarafından yapılan itirazı haklı gören 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı kahve paketlerinin toplattırılmasına ve konuyla ilgili olarak da Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi." dedi.

Kaya, 298 sayılı yasanın 57. Maddesi uyarınca seçime katılan siyasi partilerin ve adayların herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtmaları, dağıttırmaları veya bunların 3. şahıslar ya da kurum veya kuruluşlar aracılığıyla dağıtılmasının yasak olduğunun altını çizdi. 80 gramlık paketler halinde dağıtılan kahvelerin ve kamuoyunda "seçim rüşveti" olarak adlandırıldığını kaydeden Kaya, "13 yıldır iktidarda olanlar milletin ağzında tat bırakmamış, milleti bir paket kahveye muhtaç etmiş, esnafı, çiftçiyi, köylüyü, emekliyi, memuru üç kuruşa muhtaç etmiş şimdi de rüşvet vererek kahvenin hatırına oy almaya çalışıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, ne dağıtırsa dağıtsınlar bu millet gerçeği görmüş ve ayakkabı kutularında çıkan paraların, Oslo görüşmelerinin, kaçak sarayların, gemiciklerin, havuzlara aktarılan paraların kaynağını sormak için 7 Haziran’ı bekliyor." ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.