Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mevlana Üniversitesi öğrencileri kan şekeri ve tansiyon ölçtü

Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Kule Site Alışveriş Merkezi’nde tüm vatandaşlara ücretsiz kan şekeri ve tansiyon ölçümü yaptı.     Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 25-55 yaş arasındaki tüm...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mevlana Üniversitesi öğrencileri kan şekeri ve tansiyon ölçtü
Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Kule Site Alışveriş Merkezi’nde tüm vatandaşlara ücretsiz kan şekeri ve tansiyon ölçümü yaptı.

    Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 25-55 yaş arasındaki tüm vatandaşlara kan şekeri ölçümü ve tansiyon ölçümü yaptıklarını söyleyen Mevlana Üniversitesi Tıp Öğrenciler Birliği Başkanı Mustafa Mesut Topdemir, "Ülkemizin en önemli sağlık problemlerinin başında şeker ve kalp hastalıkları geliyor. Özellikle Konya’nın yemek kültürü bu tür hastalıkları tetikliyor. Yaptığımız ölçümlerde de şeker ve tansiyonun oldukça yüksek olduğunu gördük. Bu tip durumlarda kendilerini mutlaka doktorlara muayene etmeleri gerektiğini söyledik. Ailesinde şeker ve kalp hastalığı olan kişilerde ve yaşı 40 üzerinde olan kişilerde bu hastalıklar daha çok görüldü." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.