Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Metal ve elektronik sektörü göçmenleri kazanmayı hedefliyor

Berlin ile Brandenburg eyaletlerinde özellikle metal ve elektro endüstrisinde çırak aranıyor. 188bin kişinin çalıştığı sektörde 2021 yılına kadar her 6 çalışandan biri emekliye ayrılacak. Sözü geçen tarihe dek 20 bin 500 kalifiye elemanın...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2014 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2014 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berlin ile Brandenburg eyaletlerinde özellikle metal ve elektro endüstrisinde çırak aranıyor. 188bin kişinin çalıştığı sektörde 2021 yılına kadar her 6 çalışandan biri emekliye ayrılacak. Sözü geçen tarihe dek 20 bin 500 kalifiye elemanın yetişmesi gerekiyor.

Metal ve Elektro Endüstrisi Birliği (VME) gençlere seslenerek sektörde meslek eğitim yeri bulma şansının hiçbir kadar bol olmadığını duyurdu ve meslek eğitim çağına gelen gençleri metal ve elektro branşlarında meslek öğrenmeye çağırdı. Berliner Zeitung Gazetesi’nde yer alan habere göre meslek eğitim yeri oranı Berlin’de yüzde 17, Brandenburg Eyaleti’nde ise yüzde 7 oranında genişletildi.

Böylece metal ve elektro mesleklerinde bir eğitim yeri bulmak diğer mesleklere kıyasla daha kolay hale geldi. Öte yandan VME, çırak adaylarında son yıllarda gözlenen bilgi ve donanım eksikliğinden yakındı. Gençler arasında meslek eğitimi yapacak bilgi ve donanım olgunluğuna sahip olanların sayısının giderek azaldığına dikkat çeken VME bu nedenle çırak sıkıntısı çekildiği bildirdi.

Birçok meslek eğitim yerinin doldurulamamasının nedenleri arasında bilgi ve donanım eksikliğinin yanı sıra gençlerin meslek öğrenmek yerine yüksek tahsil yapma eğilimi de önemli bir rol oynuyor. Sektöre ilgiyi arttırmak amacıyla VME ile Berlin Brandenburg İş Ajansları ortaklaşa kısaca “JET” olarak lanse edilen “JET-Junge Erwachsene in technische Ausbildung” başlıklı Türkçe’ye “ Genç Yetişkinler Teknik Dallarda Meslek Eğitimi Yapıyor” biçiminde çevrilebilecek bir proje başlattı.

Bu proje ile 25-35 yaş grubundaki kişiler kazanılmak isteniyor. Proje kapsamında yöneticiler özellikle göçmenleri, kadınları ve okullarını yarım bırakmış diplomasız kişileri kazanmayı amaçlıyorlar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.