Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meslek liseleri eserlerini sergiledi

Yozgat Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde 'TÜBİTAK Bilim Fuarları' kapsamında açılan ve 30 Nisan tarihine kadar gezilebilecek etkinlikte, meslek lisesi öğrencileri hazırladıkları projeleri ve çalışmaları sergiledi.Okul...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meslek liseleri eserlerini sergiledi
Yozgat Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde 'TÜBİTAK Bilim Fuarları' kapsamında açılan ve 30 Nisan tarihine kadar gezilebilecek etkinlikte, meslek lisesi öğrencileri hazırladıkları projeleri ve çalışmaları sergiledi.

Okul bahçesindeki serginin açılış törenine Yozgat Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu, okul müdürleri ve davetliler katıldı. Törenin açılışında konuşan Okul Müdürü Bekir Hazer, insanlığın gelişmesinde ülkelerin refah seviyesinin yükselmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin azımsanmayacak derecede önemli olduğunu belirterek, ''Sanayi toplumun temel unsuru olan bilgi, beceri ve teknolojiye kullanabilecek, yüksek verimi gerçekleştirebilecek iş alışkanlıklarına sahip yetişmiş insan gücüne ihtiyaç vardır. Yetişmiş kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Mesleki eğitim bu bakımdan ülkeler için çok önemlidir. Mesleki eğitimle bir taraftan genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmek amaç olarak belirlenmiştir. Küçülen dünyamızda hızla büyüyen ve gelişen teknolojiye, teknolojik değişime ayak uydurabilmede mesleki teknik eğitimin önemli olduğu herkes tarafından bilinen ve söylenen bir gerçektir.'' dedi.

Gelişmiş kabul edilen ülkelerin gelişmişlik kriterlerinin, nüfus artış hızı, okur-yazar oranı, kişi başına düşen milli gelir, kişi başına düşen sağlık ve eğitim harcamaları, büyüme hızı, bebek ölüm oranı, ortalama ömür, enflasyon ve işsizlik oranları gibi parametreler olduğunu hatırlatan Hazer, bu oranların ülke içerisinde homojen dağılımlarının da önemli bir ölçüt olduğunu, diğer bir kriterin de ortaöğretim içerisindeki mesleki ve teknik eğitim oranları olduğunun altını çizdi.

Dünyanın bilgi tabanlı bir ekonomiye gittiğinin altını çizen Hazer, globalleşen ekonominin temel sorununun hızlı değişen ortamda rekabet edebilme ve uyum olduğunu, iletişimde sınır tanımaz gelişmelerin, ülke sınırlarının ortadan kaldırmasında bağlı olarak küçülen bir dünyada her alanda rekabet şartlarının ağırlaştığını anlattı.

Konuşmaların ardından halkoyunları ekibinin gösterisi sonrası serginin açılışı yapıldı. Öğrenciler yaptıkları çalışmalar hakkında davetlileri bilgilendirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.