Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MESKİ: Mersin sahilleri temiz

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) İl Sağlık Müdürlüğü’nün her ay düzenli olarak yaptığı deniz suyu kirlilik ölçümlerinde bakteri sayısının referans değerlerin çok altında çıktığı bildirildi.MESKİ'den yapılan açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MESKİ: Mersin sahilleri temiz
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) İl Sağlık Müdürlüğü’nün her ay düzenli olarak yaptığı deniz suyu kirlilik ölçümlerinde bakteri sayısının referans değerlerin çok altında çıktığı bildirildi.

MESKİ'den yapılan açıklamada, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nün her ay düzenli olarak yaptığı deniz suyu kirlilik ölçümlerinin Haziran ayı verilerinin tatilcileri rahatlattığı ifade edildi.
Ölçümlerin, Karaduvar Sahili, Kazanlı Halk Plajı, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesis Sahili, Mersin Liman İçi, Hilton Sahili, Yosun Restorant Sahili, Mezitli Halk Plajı, Mezitli Atıksu Pompa İstasyonu Sahili, Davultepe Halk Plajı, Tece Halk Plajı, Erdemli Çamlık Halk Plajı, Erdemli Kargıpınarı Halk Plajı, Susanoğlu Halk Plajı, Narlıkuyu Halk Plajı, ile Silifke Arkum Sahillerinden alınan deniz suyu örneklerinde yapıldığı kaydedildi.

Yüzme suyu kalite yönetmeliğine göre, 100 mililitrede bulunan bakteri sayısının kılavuz ve zorunlu değerleri dikkate alınarak yapılan ölçümlerde fekal koliform, toplam koliform ve fekal streptokok parametreleri, referans değerlerin çok altında çıktığı kaydedildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'da Mersin'in Akdeniz'de uzun kıyı şeridi olan turizm merkezlerinden biri olduğunu vurguladı. Özellikle yaz aylarında Mersin'in
nüfusunun fark edilir düzeyde arttığını anlatan Kocamaz şöyle devam etti: "Mersinde ikisi ileri arıtma olarak toplamda 9 adet atıksu arıtma tesisimiz mevcut. Bu sayede hem Mersin Körfezi’nin ötröfikasyon riski azaltılmakta, hem de mikrobiyolojik kirlilik önlenerek halkımızın Mersin sahillerinde her noktadan güvenle denize girmesi sağlanmaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’in daha temiz, sağlıklı, insanların rahatlıkla istifade edeceği, güven içerisinde kullanacakları sahiller için çalışıyoruz. Mersin’in Dünya markası ve bir cazibe merkezi olması, dünyaya açılması, turizm merkezi olması için gayret gösteriyoruz. Bütün amacımız Mersin’i dünyaya tanıtmaktır. Sahillerimizden bütün hemşehrilerimizin, yerli ve yabancı turistlerin en iyi şekilde yararlanmasını arzu ediyoruz. Bütün sahillerimizden huzur içerisinde, gönül rahatlığıyla denize girilebilir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.