Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mesafeler uzak ama birbirine yakın ülkeler Türkiye ve Avustralya

Bursa Valisi Münir Karloğlu, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen'i makamında kabul etti. Tarihi Heykel vilayet binasındaki ziyarete Avustralya Ankara Büyükelçisi James Larsen, İstanbul Başkonsolosu Lino Strangis ve 2. Katip Chiristine...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mesafeler uzak ama birbirine yakın ülkeler Türkiye ve Avustralya
Bursa Valisi Münir Karloğlu, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen'i makamında kabul etti. Tarihi Heykel vilayet binasındaki ziyarete Avustralya Ankara Büyükelçisi James Larsen, İstanbul Başkonsolosu Lino Strangis ve 2. Katip Chiristine Mackay katıldı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Avustralya belki coğrafya olarak, mesafe olarak Türkiye'ye çok uzak bir ülke olsa da karşılıklı dostluklarımızın iyi olduğu bir ülke. Avustralya ile Türkiye'nin belki ilişkilerinin başlangıcı çok sevimli bir olaya dayanmasa da, Çanakkale savaşına dayansa da savaşta karşılıklı saygıya dayanan ve daha sonra bu topraklarda misafir ettiğimiz Anzaklar’ın hatırası üzerinde yükselen bir dostluğumuz var.” dedi.

Türkiye'den Avustralya'ya yerleşmiş çok Türk’ün de olduğunu belirten Karaloğlu, bu ziyaretin iki ülke ilişkilerin geliştireceğine dikkat çekerek, “Bu güne geldiğimizde dostluk ilişkilerimizin güçlü olduğu, ticari ilişkilerimizin belki mesafelerden kaynaklanan dezavantajları dolayısıyla istediğimiz seviyede olmadığı, toplam dış ticaret hacmine baktığınız zaman Türkiye'nin aleyhine üçte birlik bir dezavantaja rağmen bir ticari ilişkimizin de bulunduğu bir ülke.” şeklinde konuştu.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen ise ilgiden dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Türkiye'ye geldiğimden beri Bursa'yı ziyaret etmek istiyordum, çok güçlü bir tarihiniz var ve çok önde gelen bir sanayi kentisiniz. Çok güzel bir tarihiniz var. Mimari eserler, tarihi kalıntılar ve her şeyiniz çok güzel. Aramızdaki ekonomik ilişkileri devam ettirebileceğimize daha fazla ikna oldum. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Vali Karaloğlu, Büyükelçi Larsen'e İznik çinisi hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.