Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin Valisi Çakacak: Kamu idarecileri güler yüzlü olmalı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, kamu idarecileri olarak vatandaşlara insan odaklı bir anlayışla güler yüzle hizmet etmenin gayretinde olduklarını söyledi. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Mut İlçesi’ne...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Valisi Çakacak: Kamu idarecileri güler yüzlü olmalı
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, kamu idarecileri olarak vatandaşlara insan odaklı bir anlayışla güler yüzle hizmet etmenin gayretinde olduklarını söyledi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Mut İlçesi’ne geldi. Mut Kaymakamlığı, Mut Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. İlk olarak Kaymakam Mehmet Ali Akyüz’ü ziyaret eden Vali, Kaymakamlık bahçesinde il ve ilçe müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar tarafından karşılandı. Burada bir konuşma yapan Vali Çakacak, Ahi Evran’ın dediği gibi eli, sofrası ve kapısı daima açık bir millet olduklarını kaydetti. Böylesi güzel bir milletin temsilcileri olduklarını belirten Vali Çakacak, ”Dolayısıyla kamu kurumlarımızın kapıları da vatandaşlarımıza sonun kadar açık olmalıdır. Öncelikli hedefimiz vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Kendimize, anne babamıza ve eşimize nasıl muamele edilmesini istiyorsak bizler de görevlerimizi ifa ederken vatandaşlarımıza kendimize yapılmasını beklediğimiz gibi davranmalı, empati ile yaklaşmalıyız. Bunu sağlarsak vatandaş memnuniyetinin arttığını görürüz ve devlet-millet kaynaşması hedefimize ulaşmış oluruz.” diye konuştu.

Kurumlar arası işbirliğinin önemine de değinen Vali, “Mut, ilimizin en önemli ve en güzel ilçelerinden biri. İlçenin tüm dinamikleri ile birlik içerisinde hareket edildiğinde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebiliriz’ ifadelerini kullandı.

Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz tarafından, ilçe hakkında brifing sunuldu.

Vali, daha sonra Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz’ı ziyaret etti. Burada Başkan Yılmaz’a ve belediye personeline çalışmalar hakkında başarı diledi. Ziyarette sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarının temsilcileri de hazır bulundu. Başkan Yılmaz, ilçeye organize sanayi bölgesi kurulması talebinde bulundu. Vali Çakacak organize sanayi bölgesi kurulması için her türlü desteğin sağlanacağı ifade etti.

İlçe ziyareti, Mut Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin ardından, Yazalanı mahallesinde bulunan zeytin tatlandırma ve paketleme tesisini gezdi. Vali Çakacak, tesislerde zeytinin tadına baktı.
İşletme sahibi Emin Atsan, ilçenin ilk zeytin tatlandırma ve paketleme tesisleri olduklarını söyledi. Atsan tesislerde 20’nin üzerinde işçi çalıştığını belirterek, "Burada paketlenen zeytinin güney ve güneydoğu bölgelerine pazarlanıyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.