Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin Üniversitesi’nden hakemlere sitem

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nin iddialı ekiplerinden Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, 21.12.2014 tarihinde oynanan Mersin Kurtuluşspor müsabakasını yöneten hakemlere tepki gösterdi. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada “Ligin...

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nin iddialı ekiplerinden Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, 21.12.2014 tarihinde oynanan Mersin Kurtuluşspor müsabakasını yöneten hakemlere tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada “Ligin kaderini etkileyecek nitelikteki önemli maçlara, acemi hakem ve kuralları bilmeyen gözlemci atanıyor olmasını yalnızca, söz konusu atamaları yapan arkadaşların bilinçsizliğine ve ciddiyetsizliklerine veriyoruz.” denildi.

“Son yıllarda hakemlerle ilgili olarak kulüplerin dile getirdiği serzenişleri bir türlü anlamak istemeyen MHK’ya, yaptıkları işin önemini ve orada bulunmalarının asıl ve en önemli sebebinin kulüpler olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz” ifadesine yer verilen açıklamada hakemlerinin adil çalamadıkları düdüklerin maçtan mağlup ayrılmalarına neden olduğu vurgulanarak bunun da birbirine denk olan iki takımın sahada gösterdikleri mücadeleye gölge düşürdüğü kaydedildi.

Hakemlerin sahada gösterdikleri davranış biçiminin saygısızlık olduğu belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Özellikle Teknik Komiser Serkan Su’nun henüz maç başlamadan kendi maçımızı görüntülememize engel olması, kuralı kendisine hatırlattığımızda ise “Ben bilmem bu kuralları!” diye cevap vermesi ve aynı zamanda üslup bilmiyor olması, basketbol adına büyük bir gaftır. Sayın Serkan Su’nun bu kuralları bilmemesi normal midir? Madem bu işi yapıyor ve bu işten para kazanıyorsa bu kuralları nasıl bilemez? Ya da çekim yapılamayacağının kural dışı olduğunu ifade ettiği halde, niçin sahada ev sahibi takım dışında başka kamera çekimlerine izin verip, maçı oynayan takıma izin vermemesinin nedeni nedir?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.