Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meriç Hikaye Günleri başlıyor

Türkiye'nin dört bir yanından 16 hikayeci, Edirne'de “1.Meriç Hikâye Günleri”nde bir araya geliyor. Edirne Valisi Hasan Duruer'in ev sahipliğinde bu yıl ilki düzenlenecek etkinlik yarın saat 10.30'da Devecihan Kültür Merkezi'nde oturumla...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meriç Hikaye Günleri başlıyor
Türkiye'nin dört bir yanından 16 hikayeci, Edirne'de “1.Meriç Hikâye Günleri”nde bir araya geliyor.

Edirne Valisi Hasan Duruer'in ev sahipliğinde bu yıl ilki düzenlenecek etkinlik yarın saat 10.30'da Devecihan Kültür Merkezi'nde oturumla açılacak. Etkinliğin ilk onur konuğu ise, hikâyeleriyle Türk edebiyatına yön veren Mustafa Kutlu olacak.

'Mustafa Kutlu'nun Hikâyeciliği' başlığını taşıyan panele konuşmacı olarak Hüseyin Su, Recep Şükrü Güngör, Mukadder Gemici, Bahtiyar Aslan ve H. Salih Zengin katılıyor. Panelin ardından onur konuğu Mustafa Kutlu için hazırlanan bir de berat takdim edilecek. Programın ilk günkü bölümünde öğleden sonra ise hikayeciler Nihan Kaya, Ahmet Karacan, Güray Süngü ve Gökçe Bezirgan Parlakyıldız hikaye okumaları yapacak, ardından da Serkan Türk, Bahtiyar Aslan, Veysi Atıcı, Sedat Sayın, Menekşe Toprak ve Işık Yanar'ın katılacağı 'Bir Şiir, Bir Hikâye' söyleşisi yapılacak.

'1.Meriç Hikâye Günleri'nin ikinci günü olan pazar günü ise söyleşi ve hikâye okumaları yanında hikâye atölyelerinde öğrenciler hikâyecilerle bir araya gelecek. Kapanış günü olan pazartesi günü ise benzer etkinliklerle beraber Hüseyin Su, Serkan Türk, Recep Şükrü Güngör, Menekşe Toprak ve Işık Yanar'ın katılacağı '2000'ler Sonrası Türk Hikâyeciliği' paneli yapılacak. Saat 17.00'de ise Meriç Nehri kıyısındaki Lalezar Salonu'nda halka açık hikâye sunumu ile program kapanacak.

Edirne Valiliği Balkan Danışmanı Fahri Tuna, böylesi bir etkinliğin İstanbul dışında yapılmasının anlamlı olduğunu kaydederek, "Her yıl yaşayan değerli bir Türk hikâyecisini 'onur konuğu' seçecek, onun adına bir oturum ve bir kitap hazırlayacağız. İlk yıl Mustafa Kutlu'yu seçtik ve onun adına 16 yazarın Kutlu'yu anlattığı 'Cüzgülü'nün Kokusu' isimli bir armağan kitap hazırladık" dedi.

Tuna ayrıca Edirne'de lise öğrencileri arasından hikâye ödülleri kazanmış ve iyi hikâye yazan 45, Trakya Üniversitesi'nden 15 öğrencinin katılacağı dört hikâye atölyesi oluşturduklarını ve gelen 16 hikaye yazarıyla üçer saatlik atölye çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Atölyelerin isimleri ise Sabahattin Ali, Sait Faik Atölyesi, M.Şevket Esendal ve Ömer Seyfettin Atölyesi isimlerini taşıyor.

'1.Meriç Hikâye Günleri'nde 16 hikâyecinin birer hikâyesinden oluşan "İçinden Nehir Geçen Hikâyeler" isimli kitapta ücretsiz dağıtılacak. Yazarların hikâye kitapları dışında öğrencilere Dergâh, Varlık, Hece, Türk Edebiyatı, Kitap-lık, İtibar ve Ada gibi edebiyat dergileri hediye edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.