Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meram'ın 'harikalar diyarı' ve 'jurassic Park' hızla ilerliyor

Konya'nın merkez Meram ilçesinde, belediyenin yaptırdığı '80 Binde Devr-i Alem Parkı'ndaki çalışmalar hızla devam ediyor. Yapım çalışmalarında sona yaklaşılan parkta sergilenecek Türk dünyasının sembol yapılarının maketlerinin...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meram'ın 'harikalar diyarı' ve 'jurassic Park' hızla ilerliyor
Konya'nın merkez Meram ilçesinde, belediyenin yaptırdığı '80 Binde Devr-i Alem Parkı'ndaki çalışmalar hızla devam ediyor. Yapım çalışmalarında sona yaklaşılan parkta sergilenecek Türk dünyasının sembol yapılarının maketlerinin 80 tanesi parka teslim edildi.

Halkın rahat rahat dinlenip hoşça vakit geçirebileceği yeşil alan ve park yapımı konusunda başarılı çalışmalar yapan Konya belediyeleri, yapımı devam eden, tamamlanma aşamasına gelen veya tamamlanan yeşil alan ve parkları birbiri ardına kamuoyuna tanıtıyor. Merkez Selçuklu Belediyesi'nin geçen hafta yaptığı tanıtımın ardından Meram Belediyesi de 2013'ün başlarında yapımına başladığı '80 Binde Devr-i Alem Parkı' başta olmak üzere, inşaatları bitme aşamasına gelen tesis, park ve yeşil alanların tanıtımını yaptı. Özellikle '80 Binde Devr-i Alem Parkı'nın Türkiye'de ilk olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Milletimizin Adriyatik Denizinden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde kurduğu medeniyetin abidelerinin minyatürleri, 165 milyon yıl önce yaşamış dinozorların hareketli maketleri, dünyada bütün çocukların tanıdığı masal kahramanlarının birabir ölçekli maketleri bu parkta birlikte sergilenecek. Burası sadece gezi yapılacak bir park olmaktan öte tarih, bilim, teknoloji ve kültür parkı olacak. Maketlerin bulunduğu alanda 6 dille söz konusu tarihi eserler hakkında bilgi verilecek. Park, tüm özellikleri göz önünde bulundurulduğunda Türkiye'de bir ilk olacak." dedi.

35 MİLYONA MAL OLACAK
Konya-Antalya karayolu üzerinde bulunan '80 Binde Devr-i Alem Parkı'nın Konya turizmine de büyük katkı sağlaması hedeflendiğini anlatan Başkan Serdar Kalaycı, 80 bin metrekare alan üzerine yapılan parkın yaklaşık 35 milyon TL'ye mal olacağını kaydetti. Başkan Kalaycı, "AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca düzenlenen 'Yaşanabilir ve Estetik Şehirler Proje Yarışması'nda ödül kazanan bu park tamamlandığında, vatandaşlarımızın aileleriyle gelip gezebilecekleri, çocuklarını eğlendirebilecekleri ve bilgilendirebilecekleri nezih bir mekan olacak." diye konuştu. Başkan Kalaycı, yapımı devam eden park ve tesislerin önümüzdeki nisan ayında hizmete açılmasını planladıklarını sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.