Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Melikgazi Belediyesi enejride yıllık 5 milyon lira tasarruf hedefliyor

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hizmet binası ile sosyal ve spor tesislerinde, park aydınlanmalarında, araçların yakıt giderlerinde, sensörlü bina içi aydınlatmaları sistemi ile öncelikle yılda 5 milyon lira tasarruf...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Melikgazi Belediyesi enejride yıllık 5 milyon lira tasarruf hedefliyor
Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hizmet binası ile sosyal ve spor tesislerinde, park aydınlanmalarında, araçların yakıt giderlerinde, sensörlü bina içi aydınlatmaları sistemi ile öncelikle yılda 5 milyon lira tasarruf planlandıklarını söyledi.

Melikgazi Belediye daire müdürleri ve başkan yardımcılarının iştirak ettiği seminerde Bilgi İşlem Müdürü Elektrik ve Elektronik Mühendisi Şeref Şık tarafından kurumsal alanda enerji tasarrufu, enerji verimliliği konulu 36 projeden oluşan ve görsel film ile slayt eşliğinde seminer verildi.

    Belediyede bir ilke imza atılacağını ve örnek belediye olarak öncülük edileceğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, belediye olarak sosyal tesislerimizde, hizmet binamızda, kapalı semt Pazar yerlerinde enerji tasarruflu led lambalar kullanıldığını, zaman ayarlı aydınlatma gerçekleştirdiklerini kaydetti.

    Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Elektrik tasarrufu hakkında Bilgi İşlem Müdürü Şeref Şık’tan araştırma yaparak öneriler ile bir rapor hazırlamasını istemiştim. Bu raporu belediyemiz daire müdürleri ile paylaştık. Dolayısı ile bir bakıma enerji tasarrufu ile ilgili olarak hizmet içi eğitim semineri verilmiş oldu. Bilindiği üzere dünya ekonomisi enerji üzerine kuruludur. Enerji son yüzyılın en büyük üretim ve kullanım alanı olmuştur. Özellikle tükenebilir enerji kaynakların kullanımı ve dışa bağımlı bir enerji kullanımı ülkemizde ciddi bir sorundur. Teknolojik gelişmelere paralel olarak yeni icatları kullanarak tasarruf en büyük hedefimizdir. En ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir. Ayrıca güneş enerjisinden elektrik üretimi ve kullanımı ile rüzgar enerji kullanımı konusunda araştırmalar yapmaktayız. Belediye olarak tasarruf edilen enerjiden elde edilen gelir ile yatırımlara daha çok kaynak ayırmış olacağız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.