Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehir Vakfı, Silopili 14 çifte çeyiz yardımı yaptı

Konya’da faaliyetlerini sürdüren Mehir Vakfı, Silopi’de evlenecek olan 14 çifte yardım gönderdi. Yardımlar Mehir Vakfı Silopi temsilcisi Turan Bilen tarafından çiftlere dağıtıldı. Mehir Vakfı Silopi Temsilcisi Turan Bilen, Silopi’de yardıma...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mehir Vakfı, Silopili 14 çifte çeyiz yardımı yaptı
Konya’da faaliyetlerini sürdüren Mehir Vakfı, Silopi’de evlenecek olan 14 çifte yardım gönderdi. Yardımlar Mehir Vakfı Silopi temsilcisi Turan Bilen tarafından çiftlere dağıtıldı.

Mehir Vakfı Silopi Temsilcisi Turan Bilen, Silopi’de yardıma muhtaç durumda bulunan aileler için Konya Mehir Vakfı ile irtibata geçti. Yapılan olumlu görüşmeler neticesinde Vakıf yeni evlenecek olan 14 çifte yardım gönderdi. Yeni evlenecek olanlar için her türlü eşyanın bulunduğu yardımlar Mehir Vakfı Silopi temsilcisi Turan Bilen tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Turan Bilen, merkezi Konya’da bulunan Mehir Vakfı tarafından yeni evlenecek çiftlere ev eşyası yardımında bulunduklarını söyledi. Turan Bilen, "Silopi’de maddi durumu iyi olmayan çok fazla insanımız var. Maddi durumu iyi olmadığı için evlenmeyen ya da evlenmiş ama eksikleri fazla olan insanlarımız var. Konya’da görev yaptığım sırada Mehir Vakfı yönetici ve üyeleri ile tanıştığım zaman Türkiye’nin birçok bölgelerine yardım yaptıklarını öğrendim. Onlara Silopi’de de nişanlanıp ama bir türlü evlenemeyen gençler olduğunu anlattım. Sağ olsunlar bizlerin bu teklifini kabul edip 14 çifte çeyiz yardımın da bulundular. Yolladıkları çeyizlerin içinde gelinlikten tutun damatlığa, uyku seti, hatta nişan yüzükleri dahi vardır. Bu yardımlar yeni evlenen çiftlerimizi çok sevindirdi. Onların sayesinde yeni eşya sahibi oldular ve Mehir vakfına çok teşekkür ediyorum. Konya’da bulunan Mehir her zaman çok önemli işler yapıyor. Özellikle maddi durumları iyi olmayan ve evlenmek isteyen çiftlerin yardımlarına koşuyor. Bu bizim dinimizde de çok önemli bir görevdir. Kendileri sağ olsunlar bunu en iyi şekilde yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Konya ve Silopi Halkı her zaman kardeşti ve bu kardeşlikleri her zaman devam edecektir. Bölge insanı olarak bu tür yardımların gelmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Yardımın ardından evlenecek olan damat adaylarından Yusuf Aldaş, "Allah Turan Bilen Bey’den ve Mehir Vakfı'ndan razı olsun. Ben gerçekten de çok mağdurdum. Maddi sıkıntılar çektiğim için bir türlü evlenemiyordum. Yaklaşık 2 yıldır nişanlıyım. Sağ olsun Turan Bey’in aracılığıyla Mehir Vakfı bizlere bu yardımı yaptı. Şimdi sadece düğün yapmak kaldı. İnşallah onu da en kısa zaman da yapıp evleneceğim." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.