Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medeniyetler Korosu TKB toplantısına renk kattı

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) ev sahipliğinde düzenlenen Tarihi Kentler Birliği’nin(TKB) Hatay ve Çevresi Bölge Toplantısı öncesinde Antakya Medeniyetler Korosu konser verdi.Antakya Ottoman Palace Otel’de düzenlenen konsere Hatay Valisi...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medeniyetler Korosu TKB toplantısına renk kattı
Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) ev sahipliğinde düzenlenen Tarihi Kentler Birliği’nin(TKB) Hatay ve Çevresi Bölge Toplantısı öncesinde Antakya Medeniyetler Korosu konser verdi.

Antakya Ottoman Palace Otel’de düzenlenen konsere Hatay Valisi Ercan Topaca, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, TKB Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakıf Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kamu kurum ve kurulu temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anadolu’nun birçok yöresine ait birbirinden güzel ezgileri seslendiren koro ekibi, zaman zaman izleyicilere duygu dolu anlar, kimi zaman da hareketli türkülerle keyifli dakikalar yaşattı.

Konser sonrası kısa bir konuşma yapan Başkan Savaş, Bundan 4 yıl önce Antakya Belediye Başkanı olduğu dönemde Suriye olaylarının patlak verdiğini hatırlatarak, "Bu olaylardan bizim etkilenmememiz için Erzin’den Samandağ’a, Hassa’dan Yayladağı’na kadar muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, hemşehrilerimizle ve kanaat önderlerimizle 2 bin 500’e yakın toplantı yaptık. Yaptığımız toplantılarda çıkan tek söz barış ve kardeşlikti." dedi. Hz. Ali’nin, ‘Kalbiniz 3 şeyin evi olsun; imanın, ümidin, aşkın' dediğini hatırlatan Başkan Savaş, "Hemşehrilerimiz bu üçüne sahip olduğu için sımsıkı kucaklaştı. Bu anlayışla ecdatlarımızdan aldığımız barışı, sevgiyi, birlik ve beraberliği Türkiye’ye ve Dünyaya daha da yaymak için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Konser sonunda Başkan Savaş, sergiledikleri performanstan dolayı Antakya Medeniyetler Korosu şefi Yılmaz Özfırat’a çiçek takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.