Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis üyelerine GABB’dan mevzuat eğitimi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) Yerel Yönetimler Akademisi, üye belediyelerin meclis üyelerine yönelik düzenlediği mevzuat bilgilendirme eğitimlerinin üçüncüsünü Batman Belediyesi’nde gerçekleştirdi. Eğitimin açılış...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meclis üyelerine GABB’dan mevzuat eğitimi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) Yerel Yönetimler Akademisi, üye belediyelerin meclis üyelerine yönelik düzenlediği mevzuat bilgilendirme eğitimlerinin üçüncüsünü Batman Belediyesi’nde gerçekleştirdi. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Eşbaşkan Sabri Özdemir eğitimi önemsediklerini belirterek, iyi bir donanım olmadan verimli ve kaliteli bir hizmetin sunulamayacağının farkındayız. Bugün burada bize mevzuat eğitimi konusunda destek sunan GABB’a teşekkür ediyor.

    Belediye konferans salonunda gerçekleşen eğitim seminerine Eşbaşkan Sabri Özdemir ve GABB genel Sekreteri Ahmet Ertak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız ile Batman Belediyesi meclis üyeleri katıldı.

    Eğitimin açılış konuşmasını yapan Eşbaşkan Sabri Özdemir Batman Belediyesi ve yönetimi olarak önümüzdeki süreçte daha etkin ve verimli bir çalışma dönemi geçirmeleri için yeni meclis üyelerinin mevzuat bilgisi ve donanımı için böyle bir eğitim çalışmasına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

    Özdemir’den sonra sözü alan ve GABB’ın faaliyetleri hakkında bilgi veren birlik genel sekreteri Ahmet Ertak, bunun 3. Eğitim olduğunu belirterek “Eğitimlerimize Viranşehir’de başladık, Siirt’te devam ettik, bugün de Batman’dayız. Bütün illerimizi bir bir böyle dolaşıp meclis üyesi arkadaşlara mevzuat bilgilendirme toplantılarıyla en azından kendi sorumluluklarının bilinciyle hareket etmelerini sağlamaya destek sunacağız. Kuşkusuz birçok arkadaşımız ilk defa yerel yönetimlerde sorumluluk aldı, bunun farkındayız. Dolayısıyla hocalarımız yılların deneyim ve birikimlerini sizlerle paylaşacaklardır. Eğitimimiz hocalarımız tarafından daha çok soru cevap yöntemiyle gerçekleşecektir.” dedi.

    Konuşmalardan sonra Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız ile Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç belediye meclis üyelerine 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği konularında bilgi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.