Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MATSO, ücretsiz girişimcilik kursu açıyor

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde girişimci adaylarına ücretsiz "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" düzenlenecek. Ücretsiz...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MATSO, ücretsiz girişimcilik kursu açıyor
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde girişimci adaylarına ücretsiz "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" düzenlenecek. Ücretsiz olacak kurs 70 saat sürecek. Kursun, uygulamalı eğitimle girişimci adaylarına ufuk açacağını belirten MATSO Yönetim Kurulu üyesi Halit Torun, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmalarının hedeflendiğinin altını çizen Torun, kayıt için ön başvuruların 28 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşeceğini ifade etti.

KOSGEB 100 BİN LİRA GİRİŞİMCİ DESTEĞİ VERİYOR

Müracaatların MATSO hizmet binasında faaliyet gösteren KOSGEB Manavgat Temsilciliği'ne yapılabileceğinin altını çizen Torun, ön başvuruların ardından belirlenecek 30 kişinin eğitimlere katılabileceğini söyledi. Eğitimin 08-16 Aralık tarihleri arasında yapılacağını vurgulayan Torun, KOSGEB destekleri ve eğitim süreci ilgili her türlü bilginin KOSGEB Manavgat Temsilcisi Ali El'den alınabileceğini kaydetti.

KOSGEB Temsilci Ali El de kurs sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere katılım belgesi verileceğini söyledi. Eğitimi başarı ile tamamlayıp katılım belgesi alan katılımcıların, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB’e başvurmaları gerektiğinin altını çizen El, KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liralık Sabit Yatırım Desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 100 bin liralık yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.