Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmaralı belediyeler Uludağ'da toplandı

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ‘Başkanlar Zirvesi’ Uludağ’da gerçekleştirildi. 40. yılını kutlayan MBB'nin Ağaoğlu My Mountain Otel’deki zirvesine yaklaşık 100 belediye başkanı katıldı. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marmaralı belediyeler Uludağ'da toplandı
Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ‘Başkanlar Zirvesi’ Uludağ’da gerçekleştirildi. 40. yılını kutlayan MBB'nin Ağaoğlu My Mountain Otel’deki zirvesine yaklaşık 100 belediye başkanı katıldı. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yılda belirli zamanlarda belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini ve bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Altepe, etkinliğin Uludağ’da yapılmasının kış turizminin merkezinin tanınması açısından da önemli olduğunu açıklayarak, “Bursa’nın keşiş dağı Uludağ, Bursa’nın önemli bir değeri. Büyük hazinelerin üzerindeyiz Bursa’da. Bu zirvenin güzel Bursa’da gerçekleştiriliyor olması benim için ayrı bir gurur kaynağı. Bursa, en hızlı gelişen 4. şehir oldu. Şehirlerin değerleri, kentin de değerini öne çıkarıyor. Güzel projeler değerini bulur. İznik’te bulduğumuz bazilika önemli oranda dikkat çekti. Kentlerin değerleri yerel yönetimlerle ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

Başkan Altepe, birliğin 40. yılının onurunu yaşadıklarını da vurgulayarak, “Bu onur hepimizin. Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye’nin yerel yönetim tarihinde özgün bir yere sahip. Bilgi ve deneyim paylaşımı noktasında Başkanlar Zirvesi, büyük önem taşıyor. Bu tür buluşmaların daha sık yapılmasını hedefliyoruz. Çünkü bu buluşmaların aramızdaki bağı daha da güçlendireceğine, tazeleyeceğine inanıyorum” dedi. Bursa’da Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan faaliyetlerden örnekler de veren Başkan Altepe, “Artık Türkiye büyük ihracatçılar arasında yerini aldı. Altının değerini sarraf bilir, kentlerinin değerini de belediye başkanları bilir. Kentle ilgili tüm yetkilerin yerel yönetimlere verilmesinden yanayız. Ancak o zaman şehirler gerçek değerine kavuşabilir. Birlik üyeleri olarak da yaşadığımız kentlere dair iş bölümü ve uzmanlaşma esasları çerçevesinde bir planlama yapmalıyız” şeklinde konuştu. Modern şehirlere ruh katarken geleceğin mimarları çocuklara da yaşanabilir ortamlar hazırlanması gerektiğine değinen Başkan Altepe, “Yerel yönetimler olarak bu bizim asli görevimiz. Çocuk dostu şehirler oluşturulmalı. Kent yaşamında çocukların önüne çıkan her türlü engeli kaldırmalıyız. Biz de birlik olarak “şehirler çocuklarla dolsun ve çocukların olsun” sloganıyla yola çıktık. Yeni kurulan şehir planlama ve tasarım birimimiz ile I. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’ni düzenliyoruz. Tüm başkanlarımızı 11 -12 Nisan’da bu kongreye, Harbiye Askeri Müzesi’ne bekliyorum” diye konuştu.

Başkan Altepe, insan odaklı şehirleri kurmanın donanım istediğini vurgulayarak, “Yöneticiler, vizyonlarını, kabiliyetlerini geliştirmeliler. Belediyelerin en önemli kaynağı insandır. Birlik bünyesinde insan kaynağının eğitimi ve gelişimini temel amaç edinen yerel yönetim akademisi, bu doğrultuda ilk eğitim programını başlatıyor. Alanında yetkin akademisyen ve eğitimcilerle işbirliği içinde, belediye meclis üyeleri ile yönetici ve çalışanlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı hedefliyoruz. İlk eğitim programımız 20 Mart’ta İstanbul’da başlıyor. Mayıs ayında da Bursa’da büyük bir organizasyon için yeniden bir araya geleceğiz. 14-15 Mayıs tarihlerinde Marmara Belediyeler Birliği olarak dünyanın birçok belediyesinden mevkidaşlarımızın da katılacağı Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ni gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

Programda Doğuş Holding Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Finans Uzmanı Özlem Denizmen, ‘Para Durumu’ ve finans konularında keyifli bir sunum yaptı. Program kapsamında İletişim Uzmanı Ali Saydam da siyasal iletişim konulu bir sunum yapacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.