Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MARİM'den çiftçilere meyvecilik eğitimi

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü(MARİM) Türkiye’nin değişik illerinden gelen çiftçilere eğitim veriyor. Meyvecilik alanında araştırma yapan mühendisler, edindikleri bilgi ve...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü(MARİM) Türkiye’nin değişik illerinden gelen çiftçilere eğitim veriyor. Meyvecilik alanında araştırma yapan mühendisler, edindikleri bilgi ve tecrübeleri çiftçilere eğitim vererek anlatıyor.

Araştırma faaliyetlerinin yanında eğitim faaliyetlerine de önem veren MARİM, Artvin, Kars ve Mersin illerinden gelen yaklaşık 90 çiftçiye meyve yetiştiriciliği ile ilgili eğitim verdi. Mersin Erdemli Ziraat Odası ve Artvin - Kars illeri gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinin talepleri doğrultusunda gerçekleşen eğitimlerde; ılıman iklim meyve yetiştiriciliği konularında uygulamalı ve teorik bilgiler uzmanlar tarafından anlatıldı.

MARİM Müdürü İsa Eren, yaptığı açıklamada; meyve yetiştiriciliği konusunda Türkiye'nin değişik bölgelerinden kendilerine eğitim talepleri geldiğini, bu talepleri imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalıştıklarını belirtti. Bu tür eğitimlerin kurumda yapılan çalışmaların ve meyvecilikte son teknolojilerin direk çiftçilere aktarılması açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Eren, önümüzdeki dönemde de bu tür eğitimlere devam edeceklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.