Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mantari hastalıklar artabilir

Havaların ısınması ve yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle oluşan nemli ortamın bitkilerde mantari hastalıkları tetikleyeceği uyarısında bulunuldu.Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz,...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mantari hastalıklar artabilir
Havaların ısınması ve yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle oluşan nemli ortamın bitkilerde mantari hastalıkları tetikleyeceği uyarısında bulunuldu.

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, yaptığı açıklamada şehir genelinde yaz dönemi havaların ısınması, yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle oluşan nemli ortamın bitkilerde mantari hastalıkları tetikleyeceğini ve zararlı etmenlerin ise mantari hastalıkları yaymada etkili olabileceğini bildirdi.

Üreticileri zirai mücadele tedbirlerini almaları konusunda uyaran Yılmaz, özellikle bölgede yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan bağlarda salkım güvesi ve küllemeye karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, ayrıntılı teknik bilgi almak isteyenlerin il ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerinden temin edebileceklerini de ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.