Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa'da yapılandırmaya başvuran mükellefler 70 bini geçti

Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, il genelinde birikmiş vergi borçlarının yapılandırılması için 1 Ekim-25 Kasım 2014 arasında 70 binden fazla kişinin başvurduğunu bildirdi. 1 Ekim’de başlayan müracaatların 1 Aralık’ta sona...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa'da yapılandırmaya başvuran mükellefler 70 bini geçti
Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, il genelinde birikmiş vergi borçlarının yapılandırılması için 1 Ekim-25 Kasım 2014 arasında 70 binden fazla kişinin başvurduğunu bildirdi.

1 Ekim’de başlayan müracaatların 1 Aralık’ta sona ereceğini aktaran Çakan, yapılandırmada son bir haftaya girildiğini kaydetti. Son bir hafta olması sebebiyle vergi dairelerinin yoğun bir şekilde çalıştığını dile getiren Çakan, “Kanunda, Bakanlar Kurulu’nun müracaat süresini bir ay uzatma yetkisi var. Şu ana kadar bu konuda uzatmayla ilgili herhangi bir bilgi gelmedi. Vergi dairelerimiz cumartesi günü de açık. Bu çerçevede sayının 100 binin üzerine çıkacağını bekliyoruz. Vergi dairelerimiz hafta içi saat 18.00’e kadar, cumartesi günü ise 13.00’e kadar açık. Bu çerçevede vatandaşlarımız gelip müracaatlarını yapabilirler. İnternet üzerinden de başvuru yapılabiliyor.” dedi.

Manisa’da 195 bin civarında borçlu mükellef bulunduğunu belirten Vergi Dairesi Başkanı Çakan, “Ancak bu yasadan, 30 Nisan 2014 tarihine kadar vadesi olan borçlular faydalanabiliyor, yani sınırlandırılmış bir süre var. Bugün 70 bini geçen başvuru sayımızın, son günlerde 100 bini geçeceğini tahmin ediyoruz.” diye konuştu. Mükelleflerin yapılandırmadan faydalanmasının çok önemli olduğunun altını çizerek, “Biz vatandaşlarımıza cezai işlem uygulamak istemiyoruz ancak yapılandırmadan faydalanmayanlara, kanunlar çerçevesinde gerekli cezayı kesmek zorundayız. Mükelleflerimizin, mağdur olmaması için bir an önce başvurmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.