Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa'da planetaryum ve gözlemevi tamamlanma aşamasında

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "251 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında öğrenciler tarafından yaptırılan planetaryum ve gözlemevinin tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti. Vali Savaş, Manisa Fen Lisesi Bahçesi’nde yapımı devam eden...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa'da planetaryum ve gözlemevi tamamlanma aşamasında
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "251 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında öğrenciler tarafından yaptırılan planetaryum ve gözlemevinin tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.

Vali Savaş, Manisa Fen Lisesi Bahçesi’nde yapımı devam eden planetaryum ve gözlemevi inşaatını inceledi. Savaş’a Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve şube müdürleriyle Fen Lisesi Müdürü Tayif Çekim eşlik etti. Savaş, inşaatın tamamlanarak hizmete girmesiyle öğrencilerin, kendileriyle gurur duyacakları ve Manisa’ya kazandırılan güzel bir eserin sahibi olacaklarını söyledi.

Söz konusu proje kapsamında öğrencilerin tercihi sonucu yapılmasına karar verilen eserlerden ilki olan "Salihli 251 Bin Dev Öğrenci Planetaryum ve Gözlemevi", 17 Mayıs 2013 tarihinde açılmıştı. Manisa merkeze yapılanlar da bitme aşamasına geldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.