Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa Büyükşehir kendi kaynaklarıyla 708 konut yapacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, kendi kaynaklarıyla merkez Şehzadeler ilçesi, Turgut Özal Mahallesi sınırları içerisinde, yatırım maliyeti 100 milyon lira olan 708 toplu konut yapacağı bildirildi. 110 bin metrekarelik alana yapılacak şehir...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa Büyükşehir kendi kaynaklarıyla 708 konut yapacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, kendi kaynaklarıyla merkez Şehzadeler ilçesi, Turgut Özal Mahallesi sınırları içerisinde, yatırım maliyeti 100 milyon lira olan 708 toplu konut yapacağı bildirildi. 110 bin metrekarelik alana yapılacak şehir dönüşüm ve gelişim projesiyle açık alanları, sosyal tesisleri, 26 bin 500 metrekarelik kapalı otoparkı, yürüyüş ve bisiklet yolları, yüzme havuzları, açık spor alanları, çocuk parkları, kafeterya ve sosyal tesisleri olan toplu konut alanlarının oluşturulması hedefleniyor.

Belediye Kültür Merkezi Lale Salonu’nda projenin tanıtımını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın gün geçtikçe göç aldığını ve bu duruma bağlı olarak büyüdüğünü söyledi. Kaçak yapılaşma, konut sıkıntısı ve yüksek kiralar gibi meselelerin Manisalıları sıkıntıya soktuğunu kaydetti. Yeni konut alanları oluşturmak, vatandaşlara ulaşım, altyapı gibi problemleri olmayan konut alanları kazandırmak için böyle bir projeye başladıklarını belirten Başkan Ergün, “Bugün geldiğimiz noktada Manisa merkezinde kaçak yapılaşma, konut sorunu ve yüksek kiralar gibi sorunlar, vatandaşlarımızı sıkıntıya sokan ve acil çözülmesi gereken sorunlar arasında yer bulmuştur. İşte bundan hareketle Manisamız'da yeni konut alanları oluşturmak, vatandaşlarımıza ulaşım, altyapı gibi sorunları olmayan konut alanları kazandırmak için kararlı adımlar atıyoruz. Bu doğrultuda Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan 110 bin metrekarelik rezerv alanı, belediye meclisinin 04.09.2012 tarih ve 371 sayılı kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edilmiştir.” dedi. Manisa’da konut ve kira fiyatlarını rahatlatmak istediklerini vurgulayan Ergün, toplu konut hamlesiyle sanayi alanlarını yaşam alanına dönüştürmeyi, konut sıkıntısını ortadan kaldırmayı, artan kiralara çözüm getirmeyi ve Manisalılara kaliteli hizmet sunmayı hedeflediklerini ifade etti. Belediyeciliğin vicdan işi olduğunu dile getiren Ergün, “Bizlere güvenmenizi, dedikodu ve kulaktan dolma sözlere dikkat etmemenizi istiyoruz. Burada kimseyi mağdur etmek için değil, vatandaşlarımızın konut sorununu çözmek için bu projeyi hayata geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.

İlk etapta dört blok hedeflediklerini belirten Ergün, “Toplam 73 bin metrekarelik inşaatı kapsıyor. Yapılan hesaplara göre daire itibariyle ilk etapta 708 konutu başlatma ve arsa sahiplerine 400 konutu verme düşüncesindeyiz. Tabii ki herkesin hissesi oranında bir hesaplama yapıldı. Perşembe gününden itibaren birebir, yüz yüze görüşmek üzere vatandaşlarımız davet edilecek. Yapılan hesaplamalar sizlerle paylaşılacak, yani ilk etapta yapılacak olan 708 konuttan 400’ü, yaklaşık 40 milyon TL’lik bir değer sizlere verilecek. Toplam 26 bin 500 metrekare kapalı otopark alanı yer alacak. Bu, toplam 100 milyon liralık bir yatırım. Bu yatırımı Büyükşehir Belediyesi tamamen kendi kaynaklarıyla yapacak. Dar gelirli vatandaşımız da burada kira öder gibi ev sahibi olacak.” dedi.

Gecekondu bölgelerindeki Manisalılara farklı yaşam alanı sağlamak için böyle bir konut hamlesi girişiminde bulunduklarını ifade eden Ergün, “İnşallah güzel bir başlangıç olur. Yaklaşık beş ile yedi yıllık sürede yeni blokların yapımı devam edecektir. Orada yapılacak olan şehir hastanesinin de bitirilmesini müteakip o bölge önemli bir gelişim yaşayacaktır.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.