Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa Ali Çevik İlköğretim Okulu'nun yerine yenisi ve otopark yapılacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ali Çevik İlköğretim Okulu’nun olduğu yere inşa edilecek yeni okul ve altına yapılacak otoparkın, hem eğitim hem de otopark sıkıntısına çözüm noktasında oldukça önemli olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa Ali Çevik İlköğretim Okulu'nun yerine yenisi ve otopark yapılacak
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ali Çevik İlköğretim Okulu’nun olduğu yere inşa edilecek yeni okul ve altına yapılacak otoparkın, hem eğitim hem de otopark sıkıntısına çözüm noktasında oldukça önemli olduğunu söyledi.

Başkan Ergün, "Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu ve Yer Altı Otoparkı" öneri projesi konusunda Vali Erdoğan Bektaş ile görüştü. Projenin 55 derslikli blok ve altına 410 arabalık otoparkı içerdiğini belirten Ergün, öneri projesinin oldukça beğenildiğini ifade etti. Ergün, “Projemizin önümüzdeki hafta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulması için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan randevu alınacak. Büyükşehir Belediyemiz'i temsilen Etüt ve Projeler Dairesi Başkanımız da o sunumda bulunacak. Bu aradaki süreçte Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ön protokol hazırlanacak. Bakanlık projemizi onaylar onaylamaz, uygulama kesin projelerinin çizimi başlayacak ve imar plan tadilatı yapılacak. Bütün bu prosedürler tamamlanınca da ihaleye çıkılacak.” dedi.

Okulda şu anda A bloğunda 12, B bloğunda 12 ve C bloğunda 10 olmak üzere toplam 34 sınıf bulunduğunu kaydeden Başkan Ergün, “Hazırladığımız projeyle derslik sayısı 55’e çıkmış olacak. Derslikler haricinde iki özel derslik, iki fen laboratuvarı, müzik ve resim atölyeleri, revir, rehberlik odası, üç derslikli anaokulu, kütüphane, toplantı salonları, okul bahçesinde iki basketbol sahası ve anaokulu için ayrı bir oyun alanı yer alacak. Blokların altına yapılacak olan otoparkın kapasitesi ise 410 araçlık olacak. Projemizin yaklaşık toplam inşaat alanı 24 bin 97 metrekaredir. 2015 yılının son çeyreğinde başlayacağını öngördüğümüz projemizin, Manisa’ya yakışır bir proje olacağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.