Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manavgat'ta vergi tahsilatı bir önceli yıla göre yüzde 18 arttı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde vergi tahsilâtı yüzde 18 arttı. Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Hüsrev Baş, vergi tahakkukunda yüzde 18'lik artış olduğunu söyledi. Manavgat’ın vergi gelirlerinin tahsilatı konusunda Antalya ilçeleri arasında...

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manavgat'ta vergi tahsilatı bir önceli yıla göre yüzde 18 arttı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde vergi tahsilâtı yüzde 18 arttı. Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Hüsrev Baş, vergi tahakkukunda yüzde 18'lik artış olduğunu söyledi. Manavgat’ın vergi gelirlerinin tahsilatı konusunda Antalya ilçeleri arasında oranı en yüksek ilçe olduğunu belirten Baş, "Manavgat Vergi Dairesi olarak 2014 yılını yaklaşık 724 milyon tahakkuk ve yaklaşık 500 milyonlara da tahsilâtla kapattık. Buda gösteriyor ki bir önceki yıla göre tahakkukta yüzde 19.4, tahsilâtta ise yaklaşık olarak yüzde 18.4 civarında artış olmuş. İlçemizde vergi gelirleri tahsilatı yüzde 68 oranında gerçekleşti. Son yıllarda tahsilat ve tahakkukun yükselmesi nedeniyle Manavgatlı mükelleflerimize çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Manavgat Vergi Dairesi Müdürlüğünden bir heyet 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında MATSO’yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş Manavgat, vergi gelirlerinde birçok ilden daha iyi durumda olduğunu söyledi. Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Hüsrev Baş ve beraberindeki heyet, 26. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO)’yu ziyaret etti. MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş’un makamında gerçekleşen ziyarette Meclis Üyesi Ali Cinkaya’da hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Manavgat Vergi Dairesi Müdürü Hüsrev Baş, 1990 yılından bu yana 24 Şubat- 2 Mart tarihleri arasının Vergi Haftası olarak kutlandığını belirterek, hafta kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile mükelleflere ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ise heyetin Vergi Haftası'nı kutlayarak toplumda vergi bilincinin oluşturulması gerektiğini ve bunun için herkese göreve düştüğünü söyledi. Manavgat’ta vergi bilincinin geliştiğini ve buna paralel olarak kurumsallaşan şirket sayısının da arttığına dikkate çeken Boztaş, Manavgat’ın vergi gelirlerinde bir çok ilden daha iyi durumda olduğunu ve vergi tahsilatı oranın son 3 yıldır yüzde 70 civarında gerçekleştiğini kaydetti. Son yıllarda Manavgat’ta kurumsallaşan şirket sayısının artması ile birçok şirketin bölge çapında genişlediğini anlatan Boztaş, kurum olarak üyelerinin daha iyi kurumsallaşması için çaba gösterdiklerini ifade etti. Kurumsallaşmaya yönelik mart ayı içerisinde çeşitli eğitimler düzenleyecekleri söyleyen Boztaş, "Şirketleri kurumsallaşması, ortaklık kültürünün gelişimi, aile şirketlerinde kurumsallaşma gibi konularda eğitim düzenliyoruz." ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.