Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manavgat'ta gençler Yaşar Kemal'i kitaplarını okuyarak andı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde gençler, hayatını kaybeden dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal'i kitaplarını okuyarak andı. Manavgat'ta Çetin Kitapevi 'Bu Toprağın Sesi Usta Kalem Yaşar Kemal'i Sevgi, Saygın, Minnet ve Şükranla Anıyoruz'...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manavgat'ta gençler Yaşar Kemal'i kitaplarını okuyarak andı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde gençler, hayatını kaybeden dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal'i kitaplarını okuyarak andı.

Manavgat'ta Çetin Kitapevi 'Bu Toprağın Sesi Usta Kalem Yaşar Kemal'i Sevgi, Saygın, Minnet ve Şükranla Anıyoruz' etkinliği düzenledi. Anma etkinliğine gelen Yaşar Kemal hayranları, usta yazarın kitaplarına kırmızı karanfil bıraktı. Gençler, karanfil bırakmanın ardından 'bir yazarı yaşarken de, hayatı kaybettikten sonra da en en iyi anlamının yolu kitaplarını okumadır' diyerek kitaplarını okudu.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Çetin Kitapevi sahibi Devrim Çetin, bu toprağın çocuğu İnce Memed'in yazarı, yazın ustası, ulu çınar Yaşar Kemal'i kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Usta yazar sağlığında Nobel Edebiyat Ödülü alamasa da okuyucusunun gönlünde hep Nobel ödüllü olduğunu belirten Çetin, Kemal'in 20'nci yüzyılda dünya çapında yetişen nadir yazarlardan biri olduğunu kaydetti.

Kemal'in toplumun her kesiminden okunan ve sevilen yazarlardan biri olduğunu belirten Çetin, "Kemal, ülkemizin edebiyat alanında yetiştiği nadir yazarlarımızdan biri. Eserleri buram buram Anadolu ve buram buram Anadolu insanı kokuyor. Büyük bir değeri yitirdik. Usta yazar vefatında sonra da toplumun her kesiminde insanları cenazesinde bir araya getirerek kökü bu topraklarda olan ulu bir çınar olduğunu gösterdi. Bir yazarı en iyi anlamanın yolunun eserlerini okumaktan geçtiğine inanıyoruz. Onun için usta yazarı kitaplarını okuyarak anmak istedik." diye konuştu.

Kemal'i anma etkinliğine katılan gençlerden Burak Şen dünyaca ünlü yazın ustasını kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Şen, Kemal'i kitaplarını okuyarak ve kitaplarına kırmızı karanfil bırakarak andıklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.