Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manavgat SGK Müdürlüğü hizmet binaları açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yurt genelinde 467'nci hizmet binasını Antalya Manavgat'ta açtı. SGK, hizmet binası sayısını yıl sonuna kadar 500'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor.Manavgat SGK Müdürlüğü A ve B Blok Hizmet Binası, düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manavgat SGK Müdürlüğü hizmet binaları açıldı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yurt genelinde 467'nci hizmet binasını Antalya Manavgat'ta açtı. SGK, hizmet binası sayısını yıl sonuna kadar 500'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Manavgat SGK Müdürlüğü A ve B Blok Hizmet Binası, düzenlenen törenle açıldı. Hizmet binasının açılışını SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, SGK Antalya Bölge Müdürü Selim Erol, Müdür Yardımcısı Muhammet Palin, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat SGK Müdürü Ali Duru, Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve sivil toplum kuruluşları birlikte açtı. Açılış öncesi, Toros Sema Koleji Halk Oyunları Ekibi
yöresel halk oyunları gösterisi sundu.

Açılışta konuşan Başkan İlhan, SGK'nın 467'nci hizmet binasını Manavgat'ta açmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlhan, yıl sonuna kadar açacakları hizmet binasını 500'ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Sosyal güvenlikte yaptıkları reformla sosyal güvenlik kurumlarını tek çatı altında topladıklarını anlatan İlhan, SGK'nın bunu 26 bin personelle gerçekleştirdiğini, hayata geçirdikleri başarılı uygulama ile bir çok ülkeye model olduklarını söyledi. Reformun temel amacının sosyal güvenlikte sürdürülebilir olmayı sağlamak olduğunun altını çizen İlhan, orta vadede bekledikleri başarıyı daha da kısa sürede yakaladıklarını ifade etti.

SGK'nın genel sağlık sigortasında dünya ölçeğinde iyi bir konuma geldiğini aktaran İlhan, "Genel sağlık sigortasında çok iyi bir durumdayız. Sağlık teminatı paketlerinde dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline geldik. SGK'da yaptığımız teknolojik yeniliklerle bürokratik işlemleri en aza indirdik. Hizmet binamız olmayan yerlerde önümüzdeki günlerde mobil SGK'larla hizmet vereceğiz. İnsansız SGK ile ilgili çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz. İnsansız SGK'da nüfus cüzdanı ile istediği bilgilere ulaşabilecek. Yine kurumumuzun hayata geçirdiği en önemli hizmetlerden biri de 1965 yılında çıkarılan Maluliyet Yönetmeliği ile maluliyet şartlarını günümüz şartlarına uygun hala getirdik." ifadesini kullandı.

Sağlık harcamalarının, geçen yıl 46 milyar lira olduğuna dikkat çeken İlhan, hedeflerinin, SGK'nın toplum nezdindeki güvenilir olma oranını yüzde 75'lerden yüzde 95'lere çekmek olduğunu sözlerine ekledi.

"ANTALYA NÜFUSUNUN ÜÇTE BİRİ ÇALIŞIYOR"

SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol da yaptığı konuşmada, Antalya'da göreve geldikleri günden bu yana 4/A'lı SGK'lı sayısını 292 binden 600 bine çıkardıklarını söyledi. 2 milyon 95 bin olan Antalya nüfusunun 2 milyon 75 bininin SGK'nın sosyal hizmetlerinden birinden yaralandığını belirten Erol, ilde 800 bin kişinin de sigorta primlerinin yatırılmasına bağlı aktif çalışanının olduğunu söyledi. Antalya nüfusuna göre üçte birinin aktif bir şekilde çalışan olduğunu belirten Erol, Antalya'nın, Türkiye'nin önemli istihdam alanı yüksek turizm şehirlerinde biri olduğunu kaydetti. Erol, Manavgat SGK binasının hayırseverlerin desteğiyle yapıldığını, emeği geçenlere teşekkürü bir borç bildiklerini kaydetti.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu da yaptığı konuşmada, bu tür kurumların olmasının sermayenin kayıt altına alınmasını ve istihdamın doğru bir şekilde yapılmasını sağlayacağını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.