Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da S plaka talepleri UKOME tarafından değerlendirilecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden, son günlerde artan ‘S’ plaka taleplerine ilişkin, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından düzenlenecek toplantılarda S plaka sayı ve şartları belirlendikten sonra cevap verileceği belirtildi....

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden, son günlerde artan ‘S’ plaka taleplerine ilişkin, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından düzenlenecek toplantılarda S plaka sayı ve şartları belirlendikten sonra cevap verileceği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden S plaka başvurularıyla ilgili yapılan açıklamada, S plaka taleplerinin son dönemde arttığı bildirildi. Başvuruların hak doğurucu özellik taşımadığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: “Malatya sınırları içerisinde yapılan ve yapılacak olan tüm servis hizmetlerinin bir düzen içerisinde yapılmasını sağlamak amacıyla bu tür araçlara S plaka zorunluluğu getirilmiş, bu kapsamda da belediye başkanlıklarınca S plaka tahsisleri yapılmıştı. İl Trafik Komisyonu'nun 28 Şubat tarihli kararı ile Malatya merkez ve ilçe belediyeleri tarafından 30 Mart 2014 yerel seçimlerine kadar S plaka verilmemesi öngörülmüştü. Belediyemize yapılmış olan S plaka talebi ilgili başvurular hak doğurucu nitelik taşımamaktadır. S plaka ile ilgili sayı ve gerekli şartlar Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından yapılacak toplantılar neticesinde belirlenecektir. Halihazırda servis araçları ihtiyaç sayısının belirlenmesi amacıyla ilgili kurum, kuruluş ve meslek odalarına resmi yazılar yazılarak görüş ve önerileri istenmiştir. Gönderilecek görüş ve öneriler, UKOME tarafından yapılacak toplantılarda değerlendirmeye tabi tutularak, alınacak nihai kararlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.