Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAK ekibi 'Uluslararası ilk yardım' eğitimini tamamladı

Bursa'da Mudanya Belediyesi bünyesinde kurulan kısa adı MAK olan Mudanya Arama Kurtarma Birimi, Kızılay Bursa Şubesi’nin açtığı 'Uluslararası ilk yardım' eğitimini başarıyla tamamladı. İlçe Afet Kriz Merkezi’nde düzenlenen törende...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MAK ekibi 'Uluslararası ilk yardım' eğitimini tamamladı
Bursa'da Mudanya Belediyesi bünyesinde kurulan kısa adı MAK olan Mudanya Arama Kurtarma Birimi, Kızılay Bursa Şubesi’nin açtığı 'Uluslararası ilk yardım' eğitimini başarıyla tamamladı.

İlçe Afet Kriz Merkezi’nde düzenlenen törende aralarında gönüllülerin de olduğu 20 kişiden oluşan birim üyeleri, eğitim sertifikalarını Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk’ün elinden aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Akif Altıncan’ın da hazır bulunduğu sertifika töreninde konuşan Başkan Aktürk, 2009 yılında kurulan MAK’ın bünyesindeki teçhizat, ekip ve ekipmanlarıyla ilçenin olduğu kadar ilçe dışındaki yerleşim yerlerinin de gözbebeği konumunda olduğunu söyledi. Aktürk, hizmet içi eğitimlerle kendisini her geçen gün geliştiren ekibin, artık yabancı ülkelerde meydana gelen doğal afetlere bile talep gelmesi halinde müdahale edebilecek ustalığa ulaştıklarını kaydetti. Belediye olarak ekibin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı bir görev bildiklerini belirten Aktürk, zodyak botlarından arazi araçlarına kadar her türlü araç gerece sahip olmalarını sağladıklarını ifade ederek, “Allah muhtaç etmesin ama uzmanlar önlem alınmasını istiyorlar. Bizlerde önce bu ekibimizin tam teşekküllü olmasını sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.