Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lüders: Göçmenler yeni bir dışlama dalgasına maruz kalmamalı

Almanya Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi (ADS) Başkanı Christine Lüders, kamuoyu önünde göçmenleri dışlayan tartışmaların ayrımcılığın önünü açtığını söyledi. ADS Başkanı, bu bakımdan göçmenleri bilinçli veya bilinçsiz...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi (ADS) Başkanı Christine Lüders, kamuoyu önünde göçmenleri dışlayan tartışmaların ayrımcılığın önünü açtığını söyledi. ADS Başkanı, bu bakımdan göçmenleri bilinçli veya bilinçsiz olarak farklı hatta tehdit olarak tanıtmanın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

ADS Başkanı Lüders, kamuoyu önünde gerçekleştirilen tartışmaların göçmenlerin farklı algılanmasına sebep olacak klişeler üretmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bunun sadece göçmenlerin uyum sürecine değil, çoktan uyum sağlamış göçmenlere de büyük zarar verdiğini ifade eden Lüders, “Göç, asırlardır Alman tarihinin ayrılmaz bir parçası olmuştur. Göçmenlerin ortaya koyduğu emek bu ülkeye damgasını vurmuştur.” şeklinde konuştu.

Bugün hâlâ insanların Türk veya Arap isminden dolayı ayrımcılığa maruz kaldığına dikkat çeken Lüders, ADS’e gelen şikayetlerin ana sebeplerinin başında farklı etnik kökenden kaynaklanan dışlanmayı gösterdi. Lüders şöyle devam etti: “Göç geçmişi olan insanlar hakkında sanki çok konuşuyoruz. Ama sanki dışarıya aitlermiş gibi konuşuyoruz. Ne var ki onlar hakkında çok konuşuyoruz, onlarla konuşmuyoruz. Bu tarz bir dışlama da ayrımcılığa temel teşkil ediyor.”

Bu gibi dışlamaların entegrasyonu negatif yönde etkilediğini ve uyum sağlamış insanlarda bile aidiyet duygusunun gelişmesini engellediğini araştırmaların da ortaya koyduğuna dikkat çeken ADS Başkanı, bu bakımdan göçmenleri bilinçli veya bilinçsiz olarak farklı hatta tehdit olarak tanıtmanın kabul edilemez olduğunu ifade etti. Lüders, “Bu yüzden Pegida yürüyüşlerine veya insanların mültecilerin yerleştirilmesi ile ilgili endişelerine cevap olarak örneğin mültecilerin suç olaylarına meylettiğini ve bu sebeple onlara mahsus emniyet birimleriyle kontrol altına alınabileceklerini söylemek çok tehlikelidir.” dedi.

Alman toplumunun geçtiğimiz yıllarda göçe yaklaşım konusunda büyük ilerlemeler kaydettiğini hatırlatan Lüders, bu ilerlemelerin bu kadar düşüncesizce heba edilmemesini istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.