Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lozan mübadilleri yeni dernek binasına taşındı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Demirtaş Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni binası törenle açıldı.     Açılış törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2014 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2014 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lozan mübadilleri yeni dernek binasına taşındı
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Demirtaş Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni binası törenle açıldı.

    Açılış törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Hakan Çavuşoğlu ve Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ile STK’ların temsilcileri katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ile Balkanlar’da yaptıkları çalışmaları anlattı. Bursa’da restore edilmedik tarihi eser bırakmadıklarını, gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Bursa’nın tarihi tüm bölgeleriyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdiğini hatırlatan Başkan Altepe, benzer faaliyetleri Balkanlar’da da sürdürdüklerini ifade etti.

    Yaptıkları çalışmaların özellikle Balkanlar’daki Müslüman halk arasında birlik ve beraberliğe vesile olduğunu, onların inanç ve kültürlerini ayakta tutmaya yaradığını anlatan Başkan Altepe, Bursa’da yaşayan göçmenlerin de aralarındaki birlik ve beraberliği daha da ileriye taşımaları, kültür ve dayanışmayı artırmaları dileğinde bulundu. Yeni yerine kavuşan Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneği’nin bu hedeflere hizmet edeceği yönündeki inancının tam olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bursa birçok konuda öncü, lider bir kent. Demirtaşlı Lozan mübadilleriyle, Bursa ve Türkiye’ye örnek yeni çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Onun için de bu dernek, yapacağımız çalışmaların bir parçası olacak." dedi.

    Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise kendisinin de Yunanistan göçmeni bir ailenin ferdi olduğunu hatırlatarak çoğunlukla Lozan mübadillerinin oturduğu Demirtaş’a ayrı bir sevgi duyduğunu dile getirdi. Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Ali Kömürcü de derneğin Rumeli’den göçmen olarak gelen insanlar arasındaki bağların kopmaması, gelenek ve göreneklerin devam etmesi, ekonomik ve kültürel yardımlaşmayı sağlamak için kurulduğunu kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.