Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liselerarası tiyatro şenliği başladı

Atatürk’ün 100. doğum yılı dolayısıyla 1981 yılında başlatılan Adana Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Liselerarası Tiyatro Şenliği başladı. Bu yıl 29’uncusu gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Liselerarası tiyatro şenliği başladı
Atatürk’ün 100. doğum yılı dolayısıyla 1981 yılında başlatılan Adana Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Liselerarası Tiyatro Şenliği başladı.

Bu yıl 29’uncusu gerçekleştirilen şenlik Piri Reis Anadolu Lisesinin ‘ Ah Şu Gençler’ adlı oyunuyla başladı. Şenlik 9 Haziran Salı günü saat 11.00’de Borsa Anadolu Lisesinin Şiir dinletisi ile sona erecek.

Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinden toplam 19 okulun katıldığı Liselerarası Tiyatro Şenliğine, Piri Reis Anadolu Lisesi ‘ Ah Şu Gençler’, Akkapı Endüstri Meslek Lisesi ‘Apartman Toplantısı-Halk Men’, Barbaros İMKB Anadolu Lisesi Şiir Dinletisi ‘Çocuk Barış ve Aşk’, Turgut Özal Anadolu Lisesi ‘Sevgili Doktor’, İMKB 24 Kasım Anadolu Lisesi ‘Türkmen Düğünü’, Sungurbey Anadolu Lisesi ‘İnsanlık Halleri’, Ato Anadolu Lisesi ‘Amca Size İnsan Diyebilir Miyim adlı oyun ve Şiir-Müzik Dinletisi’, Şakirpaşa Lisesi ‘Karma Skeçler’, Toki Köprülü Anadolu Lisesi ‘Karma Skeçler’, Şehit İdari Ataşe Bora Süelkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ‘Erkekler Köyü’, Turgut Özal Anadolu Lisesi ‘Sevgili Doktor’,İsmail Kulak Anadolu Lisesi ‘Cimri’, Adana Erkek Anadolu Lisesi ‘Karma Skeçler’ ÇEAŞ Anadolu Lisesi ‘Hangi Ben’, Tepebağ Anadolu Lisesi ‘Ah Şu Büyükler’, Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi ‘Erkekler Köyü’, 75.Yıl Anadolu Lisesi ‘Curcuna 2’, Özel Adana Final Anadolu Lisesi ‘Macbett’ ve Borsa Anadolu Lisesi ‘Şiir Dinletisi’ ile sahne alacak.

Her yıl büyük ilgi gören şenliğin, gençlerin tiyatroyu yakından tanımalarında, ortak çalışma anlayışı geliştirmelerinde, araştıran, okuyan, düşünen bir birey haline gelmelerinde oldukça etkili olduğu ve gelecek kuşaklara örnek davranışlarıyla kendilerini ifade edebilen, birbirilerini anlayan, birlik ve beraberlik duygusu taşıyan temiz bir toplum bırakma konusunda yardımcı olduğu bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.