Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liseler arası Tiyatro Şenliği sona erdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi , geleneksel olarak sürdürdüğü Liselerarası Tiyatro Şenliği sona erdi. Şenliğe katılan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, öğrencileri kutlayarak, önümüzdeki yıl yapımı tamamlanacak...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Liseler arası Tiyatro Şenliği sona erdi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi , geleneksel olarak sürdürdüğü Liselerarası Tiyatro Şenliği sona erdi. Şenliğe katılan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, öğrencileri kutlayarak, önümüzdeki yıl yapımı tamamlanacak Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahne alacaklarının müjdesini verdi..

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Şehir Tiyatrosu’nun kentte yüksek potansiyel taşıyan genç tiyatrocu adaylarını açığa çıkarmak ve nitelikli bir tiyatro izleyicisi oluşturmak amacıyla organize ettiği Liselerarası Tiyatro Şenliği sona erdi.

DBŞT oyuncusu Şahabettin Dağ’ın koordinatörlüğünde 10 gün süren şenlikte, yaklaşık 4 bin izleyiciye ulaşıldı. Şenliğe; Gaffar Okkan Anadolu Lisesi, Diyarbakır Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi, İ.B.B Kiptaş TEM Lisesi, Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sezai Karakoç Anadolu Lisesi, İbn-i Sina Çok Programlı Lisesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nafiye Ömer Şevki Cizrelioğlu Lisesi ve Vali Gökhan Aydıner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Her yıl ortalama 150 öğrencinin sahneye çıktığı tiyatro şenliği, kentte tiyatroyla uğraşan gençlerin yeteneklerini sergileyebilmelerine olanak sağladı.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki törene Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Genel Sekreter Fethi Süvari, Genel Sekreter Yardımcıları Rojda Balkaş, Hüseyin Bayrak, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, öğrenciler, öğretmenler ve öğrencilerin aileleri katıldı. DBŞT Oyuncusu Elvan Koçer’in sunduğu tören; oyunlardan kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başladı. Daha sonra sahneye gelen Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, öğrencileri ve ailelerini kutladı.
Anlı: Kültürel mirasın takipçileriyiz
“Bu şehir kültürün ve sanatın başkentidir” diyen Anlı, “Hepimiz 8 bin yıllık Mezopotamya geleneğinin ve bu kültürel mirasın takipçileriyiz” diye konuştu. 11 kez bu etkinliğin yapılmasının başlı başına bir başarı olduğunun altını çizen Anlı, Büyükşehir Belediyesi olarak bunu devam ettireceklerini belirtti. Önümüzdeki yıl yapımı tamamlanacak olan bölgenin en büyük kültür ve kongre merkezini açacaklarını anımsatan Anlı, “Seneye katılmak isteyen arkadaşlara sürprizimiz var. 2 bin kişilik bir salonda sahne alacaksınız” dedi. “Tiyatro artık bu kentin en önemli kültürel damarlarından birisidir” diyen Anlı, “Bu şehirde iki tane kurumsal tiyatro sizler gibi onlarca amatör tiyatrocuya ev sahipliği yapıyor. Tiyatroyu sizin hayatınızın en önemli bir noktasına getireceğiz” şeklinde konuştu.
Haziran ayında Birleşmiş Milletler UNESCO Daimi Miras Listesi’nin açıklanacağını, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin de aday olduğunu hatırlatan Anlı, ”Bu kültürel mirasa sahip çıkalım. Mümkün olduğu kadar kitap okuyun, yabancı dil öğrenin, tarihi, bilimi, sanatı ve edebiyatı herkesten fazla öğrenelim” şeklinde öneride bulundu.
Anlı, daha sonra şenliğe katılan okulların öğretmenlerine plaket vererek, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.