Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KUZKA, 'Kaya Tuzu Mağarası'nı turizme kazandıracak

Çankırı İl Özel İdaresinin 'Çankırı Kaya Tuzu Mağarasının Turizme Kazandırılması Projesi', Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUZKA) '2013 Proje Teklif Çağrısı Bölge Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı' kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2014 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2014 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KUZKA, 'Kaya Tuzu Mağarası'nı turizme kazandıracak
Çankırı İl Özel İdaresinin 'Çankırı Kaya Tuzu Mağarasının Turizme Kazandırılması Projesi', Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUZKA) '2013 Proje Teklif Çağrısı Bölge Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı' kapsamında destek almaya hak kazandı.

Toplam büyüklüğü 2 milyon 835 bin TL olan proje kapsamında KUZKA, Çankırı İl Özel İdaresine 1 milyon 701 bin TL destek sağlayıp iki yıllık uygulama dönemi sonrasında Kaya Tuzu Mağarasının Çankırı Turizmine kazandırılması hedefleniyor.


Bu arada 2013 yılından buyana mağaraya ulaşım sağlayan yollarda hiçbir değişiklik olmaması tuz mağarasına ziyarete gidenlerin tepkisine neden oldu.

Niğde'den tuz mağarasına ziyarete gelen İsmail Alp, "Çankırı halkının ve belediye başkanının her yerde söylediği ve turizme kazandıracağız dediği mağarayı merak edip ailemle geldik. Biz daha güzel büyüleyici bir atmosfer beklerken daha mağara yolunda hayal kırıklılığına uğradık. Yolların bozuk olması sebebiyle arabamın altını kaç defa vurduğumu dahi bilmiyorum. Mağara içerisindeki kamyonların oluşturduğu mazot kokuları cabası. Yolu kullanan kamyonlar toz bulutu oluşturuyor adeta, önümüzü görmekte zorlanıyoruz. Çankırılıların övdüğü kadar bir yapı bulamadım." ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş ise, "Bu yollar Çankırı'nın ayıbıdır. Belediye başkanının, Vali'nin övdüğü kadar bir oluşum yok, bu yolları asfaltlamak bu kadar mı zor. Turizme böyle mi kazandırılacak." diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaya Tuzu Mağarası'nı merak eden bazı insanlar ise yolların bozuk olmasından dolayı geri döndüklerini aktardılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.