Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Ren Vestfalya'da sağcı suçlar beş kat arttı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde aşırı sağcıların saldırılarının son bir yılda beş kat arttığı kaydedildi. KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger’in soru önergesine verdiği cevaba göre sadece bu yılın ilk altı ayında...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde aşırı sağcıların saldırılarının son bir yılda beş kat arttığı kaydedildi. KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger’in soru önergesine verdiği cevaba göre sadece bu yılın ilk altı ayında aşırı sağcıların 50 civarında suç işledikleri kayda geçti. Geçen sene aynı zaman aralığında kaydedilen suç sayısının sadece 11 olduğu bilgisi verildi. İşlenilen suç unsurları arasında ise duvara yazı yazmak, tehdit, şantaj, halkı kışkırtma ve benzerleri sayıldı. Saldırılarda hiç kimse zarar görmedi.

Neonazilerin mülteci yurtlarına saldırmalarını ‘ciddi ve utanç verici’ olarak değerlendiren Jäger konuyla ilgili şunları söyledi: “Mülteciler ki, her şeylerini kaybetmişler ve burada sığınak arıyorlar. Bu insanlar Neonazi metotları ile korkutulmamalı.” Polisin mülteci yurtları önünde nöbette olduklarını da vurgulayan Jäger bu konuda ısrarlı ve tavizsiz olduklarına vurgu yaptı.

Diğer taraftan Dortmund’da bir mülteci yurdu önünde meşale yakarak yürüyüş yapan Neonazilerin 17’si hakkında soruşturma başlatıldı. Oberhausen mülteci yurdu önünde de 14 Neonazinin yabancı düşmanı sloganlar attıkları belirtildi. ‘Heil Hitler’ diye bağıran Neonaziler park halinde bulunan otomobillere ve bina duvarlarına idrar boşalttıkları kaydedildi. Polisin bunları tespit ederek yedi kişiyi tutuklayıp gözaltına aldığı açıklandı.

Saldırılar hakkında siyasiler sert açıklamalar yaptı. KRV Başbakanı Hannelore Kraft ise Aşağı Saksonya’daki mülteci yurdunun ateşe verilmesi teşebbüsüne rağmen endişesinin olmadığını dile getirdi. Bu noktadan uzak olunduğuna dikkat çeken Kraft “Bu eyalet güçlüdür ve bunun altından da kalkar.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.