Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Ren Vestfalya’da polisler uydu üzerinden korunacak

Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) polisler artık uydu üzerinden kontrol edilecek. KRV hükümeti eyalet veri koruma yasasında değişiklik yapıp uygulamayı başlatmayı planlıyor. Teknik olarak polislerin teker teker nerede oldukları ise GPS fonksiyonlu...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) polisler artık uydu üzerinden kontrol edilecek.

KRV hükümeti eyalet veri koruma yasasında değişiklik yapıp uygulamayı başlatmayı planlıyor. Teknik olarak polislerin teker teker nerede oldukları ise GPS fonksiyonlu yeni telsizler sayesinde mümkün olabilecek. Bununla polislerin yerleri uydu üzerinden tespit edilebilecek. Hükümet sözcüsünün verdiği bilgiye göre bu sistemin amacı, polis güçlerini uzaktan yönlendirebilmek ve daha iyi korunmalarını sağlamak.

Yeni sistemle, sıkıntıda olan bir polisin yeri anında tespit edilebilecek ve gerekli müdahale mümkün olabilecek. Polis Sendikası (GdP) taslağı eleştirerek bununla polislerin ikinci sınıf vatandaş konumuna düşeceğini iddia etti. Veri koruma yasasından polisin çıkarılmasının yanlışlığına işaret eden sendika, polislerin hangi hareket ve davranışlarının kaydedilmesi gerektiği konusunda, çok dikkatli olarak üzerinde çalışılmasını istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.