Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Ren-Vestfalya'da 1,8 milyon saat ders boş geçti

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde çokça tartışılan derslerin sık sık iptal edilmesi meselesi Eğitim Bakanlığı tarafından araştırıldı. Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, boş derslerle ilgili araştırmaya yönelik eleştirileri...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde çokça tartışılan derslerin sık sık iptal edilmesi meselesi Eğitim Bakanlığı tarafından araştırıldı. Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, boş derslerle ilgili araştırmaya yönelik eleştirileri reddetti. Araştırmaya göre ders iptallerinin oranı 2009/2010 eğitim yılında yüzde 2,4 olarak hesaplanmış. Geçen seneki oran ise 1,7. Bu orana göre eyalette 1,8 milyon saat ders iptal edilmiş. Bu da her sınıfın ayda iki saatnin boş geçirdiği anlamına geliyor.

Bakan Löhrmann geçen yıllara göre daha olumlu olan bu sonucu sevindirici olarak değerlendirdi. Öğretmenler sendikası VBE ise derslerin yüzde 7,5’inde öğretmen olmadığı için vekaleten ders yapıldığını ve bu öğretmenlerin de çoğu zaman branştan olmayan öğretmenler olduğunu belirtti. Sendika, vekaleten yapılan derslerin yüzde beşten daha fazlasının öğretmen olmadan idare edildiğine dikkat çekti.

VBE ayrıca lisedeki sınıflarda öğretmenin gelmemesi durumunda dersin öğretmensiz geçiştirildiğini vurguladı. Muhalefet partileri de ise Löhrmann’ı bu konuda başta araştırma metodu olmak üzere alamadığı tedbirlerden dolayı sert dille eleştiriyor. Özellikle anamuhalefet partisi CDU her okul için ayrı ayrı rapor çıkarılmasını istiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.