Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası Alanya'da başladı

Antalya’nın Alanya ilçesinde Geleneksel Sporlar Federasyonu bünyesinde olan Kuşak Güreşin Türkiye Şampiyonası başladı. Şampiyonaya 12 bölgeden toplamda 124 sporcunın katıldığı ve her yıl yapılan Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası'na...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Alanya ilçesinde Geleneksel Sporlar Federasyonu bünyesinde olan Kuşak Güreşin Türkiye Şampiyonası başladı.

Şampiyonaya 12 bölgeden toplamda 124 sporcunın katıldığı ve her yıl yapılan Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası'na minikler, yıldızlar ve büyük kategoride güreşçiler mücadele edecek. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Fahrettin Şolpan, bu spor dalı ile ilgili bilgi aktardı. Türkler'de savaşa hazırlık barış zamanında vücudun dinç kalması için güreşler yapıldığını dile getiren Şolpan, Türkiye de yağlı güreş, karagücü güreşi, spor güreşi, aşırtmalı havan güreşi, şalvar güreşi ve Eskişehir civarında da kuşak güreşi yapıldığını ifade etti.

Şolpan, "Kuşak güreşinin tarihçesi çok eskilere gidiyor. Sümerlerde Dortmund müzesinde bulunan objede Gılgamış destanında bahsedilen Gılgamış Kuşak Güreşlerin tasvirleri bulunmaktadır. Bu da dünyanın en eski spor objelerden biridir. Şimdi burada Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonası yapıyoruz. Minikler, Yıldızlar ve Büyükler olmak üzere üç kategoride yapıyoruz. Minikler de ve Yıldızlarda şuanda müsabakalar yapıyoruz. Büyükler müsabakası da yarın devam edecektir. 124 sporcu var şuan burada. Türkiye çapında 12 bölge burada bulunuyor fakat genelde 20-25 bölgede spor olarak yapılmaktadır. Hepsi gelemedi ama şuanda 12 bölgeden gelen var." diye konuştu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.