Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuruçay: AKP ne zaman sıkışsa bayrak ve milli değerler aklına geliyor

MHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kuruçay, AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım'ı sert sözlerle eleştirdi. Kuruçay, "Milli namusumuzu temsil eden bayrağımızı korumaktan bihaber olan siyasal iktidarın mevcut Uşak il başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuruçay: AKP ne zaman sıkışsa bayrak ve milli değerler aklına geliyor
MHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kuruçay, AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım'ı sert sözlerle eleştirdi. Kuruçay, "Milli namusumuzu temsil eden bayrağımızı korumaktan bihaber olan siyasal iktidarın mevcut Uşak il başkanı olan Sayın Yıldırım, yaptığı basın açıklamasında, 'Türk bayrağımızla siyaset yapmaya çağırıyoruz.' ifadesiyle rengini şehit kanlarımızdan alan al bayrağımızı sadece siyasi araç olarak gördüklerini ve sıkıştıklarında bayrağa ve milli değerlere nasıl sarıldıkları gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Hatırlatmak isteriz ki bayrak sevgi ve saygısı, her türlü siyasi mülahazanın üstünde bir duygu ve olgudur. Bayrak üzerinden siyaset yapılması, sadece bayrağı siyasi araç olarak görenlerin garabetidir." dedi.

Yıldırım'ın bayrak istismarına sarıldığını öne süren Kuruçay, "Düne kadar Türk bayrağını tahrik unsuru olarak gören, toplatan AKP, şimdi bayrakla siyaset yapmaya çağırarak bölücü politikalarının üstünü örtüp kitleleri bu yönüyle kendine sevk ettirmeye çalışmaktadır. AKP il başkanının, Kur'ân yapraklarını mızrakların ucuna takan, İslam dünyasına fitneyi sokan Muaviye zihniyetinden farkı var mıdır? Barzani'yi bile, 'Diyarbakır'da Kürdistan bayrağı ile karşılaştım. Bunu hayal bile edemezdim." dedirtecek derecede sevinçten havalara uçurtan AKP zihniyetinin, nasıl bir Türk bayrağı hassasiyeti olabilir ki? Uşak Üniversitesi'nde şanlı bayrağımız tahrik unsuru sayılarak indirildiğinde sesi çıkmayan, bu konuda görüş dahi bildirmeyen kendileri değil midir? Bu işler öyle seçim öncesi trilyonlar akıtıp Türk bayraklı seçim filmleri hazırlamakla, Türk bayrağımızla siyaset yapmaya çağırmakla olmaz. Hem bayrak indirenlerle düşüp kalkacaksın, sonra da 'Türk bayrağıyla mitingler yapalım' diyeceksin. AKP artık kendisini kanunların üzerinde görmekten ya da kanunları hiçe saymaktan vaz geçmelidir. Siyasi partilere yapılacak tavsiye ve çağrılar basın önünde tribünlere oynanarak değil, mevcut partilerin il başkanlıkları ziyaret edilerek yapılmalıdır. Sayın Yıldırım’a, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un 58. maddesini okumalarını, ayrıca 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu'nu dikkate almalarını, talihsiz açıklamalarından vazgeçmelerini tavsiye ederiz." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.