Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtuluş Savaşı'nın kahraman kadını Şerife Bacı, Manavgat'ta anıldı

Kurtuluş Savaşı'nın kahraman ismi Şerife Bacı, vefatının 92. yıl dönümünde Manavgat'ın Evrenseki beldesinde hazırlanan köşesinde anıldı. Evrenseki Kültürevi'nde bir araya gelen kadınlar, Şerife Bacı'ya 'sana minnettarız' diyerek...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurtuluş Savaşı'nın kahraman kadını Şerife Bacı, Manavgat'ta anıldı
Kurtuluş Savaşı'nın kahraman ismi Şerife Bacı, vefatının 92. yıl dönümünde Manavgat'ın Evrenseki beldesinde hazırlanan köşesinde anıldı. Evrenseki Kültürevi'nde bir araya gelen kadınlar, Şerife Bacı'ya 'sana minnettarız' diyerek dua etti.

Evrenseki Kültürevi kurucusu Hüseyin Kök, Şerife Bacı'nın Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu'da bulunan cephaneyi Ankara'ya kağnısıyla götürürken 4 Aralık 1921 yılında soğukta bebeğiyle birlikte donarak hayatını kaybeden asil bir Türk annesi olduğunu kaydetti. Günümüzde her anne ve babanın kız çocuklarının vatan sevgisiyle yetişmesinde Şerife Bacı'yı model alması gerektiğinin altını çizen Kök, "Şerife Bacı, vatanını hiçbir karşılık beklemeden seven ve bu uğurda hayatını kaybeden asil bir anne. İnebolu'dan Ankara'ya cephane götürürken 'önce vatan' diyerek bebeğini ve kendi canını seve seve vermiş annemiz. Şerife Bacı'nın asil davranışı günümüzde kız çocuklarına en güzel rol model olmalı. Bugün özgürce ülkemizde yaşamamıza canlarını vererek imkan hazırlayan Şerife annelere minnet borçluyuz. Şehit olmasının 92. yıl dönümünde Şerife Bacı'yı rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadesini kullandı.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut'ta yaptığı konuşmasında, beldelerinde, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında kahramanlık destanı yazan Şerife Bacı'yı genç nesillerin yakından tanıması için Kültürevi'nde köşe açtıklarını söyledi. Barut, beldelerinde açtıkları Manavgat Şehitlik Ormanı'nda Şerife Bacı'nın anıtıyla günümüz gençliğine, Çanakkale geçilmez diyen Seyit Onbaşı ve Kurtuluş Şavaşı'nın asil kadınları Şerife Bacı ve Nene Hatunların ülkesi için adanmışlık ruhunun canlanmasına model oluşturmasını hedeflediklerini kaydetti. Şehit Şerife Bacı'nın Evrenseki beldesinde anıt ve köşesi dışında Kastamonu Seydiler'de de anıtı bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.