Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban Bayramı'nı Tanzanya’da geçiren Seydişehirliler döndü

Kurban Bayramı'nda Tanzanya’yaya giden Konya Seydişehir Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile Darüsselam’da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı. Kara Kıta'ya Seydişehir'den 11 kişilik bir...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurban Bayramı'nı Tanzanya’da geçiren Seydişehirliler döndü
Kurban Bayramı'nda Tanzanya’yaya giden Konya Seydişehir Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile Darüsselam’da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı. Kara Kıta'ya Seydişehir'den 11 kişilik bir ekip gitti.

Tanzanya’nın Darüsselam şehrinde kurban keserek et dağıtımı yapan işadamlarından Kazım Cingöz, "Burada her kapıya bir yardım paketi bıraksak yeridir, ayrıca Tanzaya'daki Feza Türk Okulları öğretmenlerinin hizmetleri takdire şayan. Onlarla beraber bayram geçirmek bize mutluluk verdi." dedi.

Yetimhaneleri ziyaret eden ve ailelerin kapısına kadar giden Seydişehirli hayırseverler, zaman zaman duygusal anlar da yaşadı. İşadamı Fahri Tüfekçi, "Zor yaşam şartlarını yerinde gördük. Buradaki halkın ekonomik durumu çok kötü, bizlere çok işler düşüyor." diye konuştu.

Gönüllü olarak Tanzanya’ya giden esnaf Hüseyin Gül ise evlerinden binlerce kilometre uzaklıkta bayramın buruk geçtiğini, fakat Tanzanya'da Türk öğretmenlerle beraber olup burada yardıma muhtaçları sevindirmenin güzel bir duyduğu olduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.