Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kültür ve Turizm Müdürlüğü AB’ye proje başvurusunda bulundu

Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Avrupa Birliği Komisyonu'na üç ay içerisinde 3 ayrı proje başvurusunda bulundu. Projelerden ikisi düşük sezonda sınır ötesi turizmin kolaylaştırılmasına yönelik, biri de uluslarası ortak kültür turizmi...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Müdürlüğü AB’ye proje başvurusunda bulundu
Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Avrupa Birliği Komisyonu'na üç ay içerisinde 3 ayrı proje başvurusunda bulundu. Projelerden ikisi düşük sezonda sınır ötesi turizmin kolaylaştırılmasına yönelik, biri de uluslarası ortak kültür turizmi geliştirmeye yönelik. Projelerin toplam bütçesi 1.000.000 Euro.

Avrupa Birliği ülkelerinden İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz, İrlanda, Malta, Yunanistan ve Bulgaristan ile ortaklaşa gerçekleştirilen projelerin kabul edilmesi halinde Avrupa ülkelerinden Siirt’e ve Siirt’ten de Avrupa ülkelerine seyahat turları düzenlenecek. Hazırlanan projelerin Siirt’e hayırlı olması temennisinde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Projenin kabulünden sonra düzenlenecek turlardan biri de Siirt’te kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerden biri olan Yumurta Bayramı etkinliklerine yönelik planlanmıştır. Bu projeleri hazırlayan ve kabul edilmesi halinde koordinasyonunu gerçekleştirecek olan proje uzmanı (Türkolog) Mesut Uğurlu’ya gayretlerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.