Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçük Yağmur'un ölümünde Gençlik Dairesi'nin ihmali var

Geçtiğimiz yıl gençlik dairesinin gözetimi altında olduğu sırada, ailesinin yanında ölen 3 yaşındaki Yağmur’un ölüm nedenini araştırmak için kurulan Hamburg Meclis Komisyonu çalışmalarını tamamlandı. Yağmur’un ölüm nedenlerini...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz yıl gençlik dairesinin gözetimi altında olduğu sırada, ailesinin yanında ölen 3 yaşındaki Yağmur’un ölüm nedenini araştırmak için kurulan Hamburg Meclis Komisyonu çalışmalarını tamamlandı. Yağmur’un ölüm nedenlerini incelenerek hazırlanan 500 sayfalık rapora göre çocuğun refah düzeyinin tehlikeye atılması durumunda ebeveyn haklarına sınırlama getirilmesi gibi öneriler yer alıyor. Raporda ayrıca gençlik dairesinin ihmali olduğu ortaya çıktı.

Gençlik dairesinin gözetimi altında olduğu sırada, bir yıl önce 18 Aralık'ta Hamburg’da ailesinin yanında geçirdiği iç kanama sonrası ölen 3 yaşındaki Yağmur’un ölüm nedenini araştırmak için kurulan meclis komisyonu çalışmalarını tamamlandı. Yağmur’un ölüm nedenlerini incelenerek hazırlanan 500 sayfalık rapora göre komisyonda yer alan partiler çocukların daha iyi korunması için önerilen 32 konuda anlaştı. Raporda ayrıca gençlik dairesinin ihmali olduğu ortaya çıktı.

Çocuğun refah düzeyinin tehlikeye atılması durumunda ebeveyn haklarına sınırlama getirilmesini içeren rapor çocukların kendi ailelerine dönmeleri durumunda katı kurallar uygulanması, daha sıkı kontrol edilmesi, hatta engellenmesi gibi bakıcı ailelere daha fazla haklar içeriyor. Önümüzdeki günlerde Hamburg Senatosu'na sunulacak rapordaki değişikliklerin kabul edilmesi halinde federal düzeyde de uygulanması için teşvik edilecek. Komisyonun Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partili üyesi André Trepoll, küçük Yağmur’un devlet kurumunda yapılan büyük hatalardan öldüğünü belirterek, “Siyasi sorumluluk alınmasını istiyoruz.” dedi.

Komisyon Başkanı ve CDU Aile Konuları sözcüsü Christoph de Vries’de Yağmur’un ölümünde bilgi eksikliğinin yer aldığını belirterek, “Hamburg Mitte Belediye Başkanı Andy Grote’nin bunda siyasi sorumluluğu var. Bilgi eksikliği ilgili sorumluların hata yapmasına neden oldu. Dolayısı ile Grote’nin istifa etmesi kaçınılmazdır.” dedi.

Hamburg Sosyal İşler Bakanı Detlef Scheele’nin gençlik dairesinde personel eksikliği olduğunu iki yıldır bildiğini belirten CDU’lu üyeler, “Scheele Yağmur öldükten sonra personel konusunda girişimde bulundu. Bu son derece hassas bir alanda dikkatsiz davranan bir Senato üyesi, artık daha uzun süre Hamburg’da çocukların daha iyi korunması için siyasi sorumlu olamaz. Biz CDU olarak Scheele’nin istifa etmesini istiyoruz.” dedi.

Yeşiller ise yaptığı açıklama sorunların bilindiğini ve acil başta personel sayısının artması gibi önlem alınmasını isteyerek, bakanın istifa etmesine gerek olmadığını belirtti. Sol Parti ise yaptığı açıklamada raporda anlaşan partilerin istifa isteyemeyeceğine dikkat çekerek, Yağmur olayının önümüzdeki yıl yapılacak eyalet parlamento seçimlerine malzeme yapılmasını istemediklerini belirtti.

Yağmur’un ölümüyle ilgili anne babası hakkında Hamburg Bölge Mahkemesinde açılan davada 27 yaşındaki anne Melek Y.’ye ömür boyu, 26 yaşındaki baba Hüseyin Y.’ye ise ise 4,5 yıl hapis cezası verilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.