Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçük: Güvencesiz çalışma koşulları işçi ölümlerine neden oluyor

Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, Kocaeli Üniversitesi’ndeki inşaatın altyapı çalışması sırasında meydana gelen göçük sonucu bir işçinin ölmesi, bir işçinin yaralanmasına ilişkin "Çok açıktır ki güvencesiz...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, Kocaeli Üniversitesi’ndeki inşaatın altyapı çalışması sırasında meydana gelen göçük sonucu bir işçinin ölmesi, bir işçinin yaralanmasına ilişkin "Çok açıktır ki güvencesiz çalışma koşullarının çalışanlarda oluşturduğu çaresizlik, bu ölümlerin artarak devam etmesine yol açacaktır." dedi. Küçük, sendika şubesinde düzenlendiği basın toplantısında, dün, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’ndeki inşaatın altyapı yapı çalışması sırasında meydana gelen göçme sonucu bir işçinin ölmesi, bir işçinin yaralanması olayını değerlendirdi.

    Vedat Küçük, bu tür inşaat çalışmalarında yer alan kişilerin eğitim ve bilgi deneyimi açısından donanımlı olması gerektiğini söyledi. Küçük, şunları kaydetti: "Tehlikeli işler sınıfında yer alan bu tür çalışmalar, eğitim, bilgi deneyimi isteyen çalışmalardır. Temel işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi almamış, kişisel koruyucu donanımları olmayan işçilere bu görevin verilmesi ve yaptırılması, taşeronlaştırmanın çalışan işçiler üzerinde kurduğu baskının, yasa ve kural tanımazlığın sonucudur. Çok açıktır ki, güvencesiz çalışma koşullarının çalışanlarda yarattığı çaresizlik, bu ölümlerin artarak devam etmesine yol açacaktır."

    Taşeronlaştırmanın ve güvencesiz çalışma koşullarının çalışanlar üzerine kâbus gibi çöktüğünü dile getiren Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı, "Taşeronlaştırma ve güvencesiz çalışma koşulları, kurallı çalışma ilişkilerini parçalamış ve işçi sağlığı ve iş güvenliğini hiçe sayan kuralsız çalışma biçimleri çalışanların üzerine kâbus gibi çökmüştür. Sermayenin adaleti çalışanların sefaleti ve ölümü üzerinden kendini büyüterek gerçekleştirmektedir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği alanında örgütlü bir mücadeleyi gerçekleştirmenin artık kaçınılmaz olduğu gerçeği önümüzde durmaktadır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.