Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KTO Başkanı Hiçyılmaz: UMEM Beceri'10 protokolü yenilendi

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM Beceri’10) protokolünün yenilenmesi hakkında açıklamada bulundu. Hiçyılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, UMEM Beceri’10...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM Beceri’10) protokolünün yenilenmesi hakkında açıklamada bulundu.

Hiçyılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, UMEM Beceri’10 kurslarının vatandaşlara iş ve aş sağladığını kaydederek “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan UMEM Beceri’10 projesi kapsamında, 2011-2013 döneminde sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde Türkiye genelinde 6 bine yakın kurs açıldı. Bu kurslardan mezun olan binlerce kişi istihdam edildi. Projeden eleman talep eden firmalar ise hem nitelikli elemana sahip olurken, hem de proje kapsamında firmalara tanınan istihdam teşviklerinden yararlandırıldı.” diye konuştu.

Mahmut Hiçyılmaz, "Geçtiğimiz günlerde yukarıda adı geçen kurumlar arasında yenilenen protokolle, Türkiye’nin tamamında bulunan meslek liselerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabilecektir. Böylelikle firmaların talep ettiği alanlarda her ilde ve ilçede iş ve meslek edindirme kursları açılabilecektir." dedi.

Hiçyılmaz, yapılan değişiklikle birlikte organize sanayi bölgelerinde bulunan özel meslek liseleri, üniversiteler ve TOBB ile oda/borsalar tarafından kurulan eğitim merkezlerinde kurs açılabileceğini de belirtti. Hiçyılmaz, “Yeni protokolle tüm şahıs firmaları ve 1 çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri’10 projesinden eleman temin edebilecektir. Getirilen bu yenilikle, Türkiye’deki şirketlerin yüzde 35’ini oluşturan 1 çalışanı olan firmalar da proje avantajlarından yararlanabilecektir. Ayrıca isteyen firmalar, İŞKUR kayıtlarında bulunan kişileri direkt istihdam edebilecektir. Bunun için firmaların yapması gereken tek şey, üye oldukları oda veya borsaya başvurmaktır.” ifadelerini kullandı.

Başkan Hiçyılmaz, kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmaların faydalanabilecekleri teşvikleri ise şöyle özetledi: "18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle ‘Sigorta Primi İşveren Payı’ ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacaktır. Firmaların yararlanacakları istihdam teşvikleri belirli illerde değil, 81 ilin tamamında geçerli olacaktır. UMEM Beceri’10 Projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 25 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince Genel Sağlık Sigortası yaptırılacaktır. Detaylı bilgi almak ve ihtiyaç duyulan nitelikteki elemanı talep etmek için www.beceri10.org.tr, www.umem.org.tr internet adreslerinden ve 7/24 UMEM Beceri’10 Çağrı Merkezi 444 86 36’dan iletişime geçilebilecektir. Ayrıca, Odamız www.kayserito.org.tr adlı web sitesi üzerindeki UMEM Beceri’10 linkinden başvuru yapılabilmektedir. Detaylı bilgi edinmek isteyenler, Odamız Meslek Komiteleri ve Üye İlişkileri birimine başvurabilir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.