Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KRV hükümeti Köln olaylarından sonra tedbirleri artırdı

Köln’de Neonazilerle, holiganların birlikte Selefileri protesto ettiği gösteriden siyasiler dersler çıkarılmaya başladı. Gösterideki şiddetin yankıları ile siyasi anlamda zor günler yaşayan Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Köln’de Neonazilerle, holiganların birlikte Selefileri protesto ettiği gösteriden siyasiler dersler çıkarılmaya başladı. Gösterideki şiddetin yankıları ile siyasi anlamda zor günler yaşayan Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jäger konunun meclis içişleri komisyonunda görüşülmesi sırasında “Bugünkü bilgilerimizle olaya daha fazla polis ile müdahale ederdik.” diyerek eksikliği kabul etti. 4 bin 800 göstericiye karşı bin 300 polisle karşılık verdiklerini vurgulayan Jager, bu gurubun çıkaracağı olayların boyutunun önceden tahmin edilemediğini söyledi.

Jäger’in yanı sıra polis şefi Dieter Wehe de daha fazla polisin görevlendirilmesi gerektiğini kabul ederek, aynı zamanda gösteride alkol yasağı konusunda da çok ısrarcı olmadıklarını, kontrollerde gevşek davrandıklarını da kabul etti. Savcılık, Köln olayları ile ilgili toplam 136 dava açtı. Ayrıca eyalet kriminal polisininde olaylara karışan çok sayıda kişiyi tespit etmeye ve izlerini sürmeye başladığı açıklandı. Özellikle olayların çıkmasında öncülük yapan kişilerin yakın takipte oldukları belirtildi. Olayların beklenmeyen şekilde gelişmesi eyalet hükümetini tedbir almaya da zorladı.

Bunun ilk adımı olarak Sosyal Demokrat Parti-Yeşiller koalisyon hükümeti KRV Anayasayı Koruma Teşkilatı’nı güçlendirme kararı alarak attı. Bir diğer adım olarak ta teşkilatta 27 kişilik yeni memur kadrosu açılarak aşırı gurupları daha yakından takip edilecekler. İçişleri Bakanı Ralf Jäger’in verdiği bilgiye göre KRV’deki Selefilerin sayısı 1800’ü bulurken KRV Anayasayı Koruma Teşkilatı 330 kişilik elemana sahip. Jäger, bunların 110 kadarının operasyonel elemanlar olduğunu ve Selefileri izlediklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.